Політика

У Кіровоградській ОДА погодили модель перспективного плану формування територій громад

В облдержадміністрації погодили модель перспективного плану формування територій громад Кіровоградщини. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Сьогодні, 27 листопада відбулося друге засідання міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою та перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.

Відповідно до доручення Уряду, перед облдержадміністраціями поставлене завдання завершити роботу щодо внесенням змін до Перспективних планів. З урахуванням норм чинного законодавства, об’єднані територіальні громади мають стовідсотково покривати територію області.

На попередньому засіданні міжвідомчої робочої групи, яке відбулося за участі народних депутатів України, були розглянуті пропозиції щодо внесення змін до Перспективного по 18-ти територіях області.

У результаті обговорення, представникам Маловисківського, Новомиргородського районів та міста Олександрії було доручено додатково вивчити питання переформатування громад та провести узгодженні консультації з представниками органів місцевого самоврядування.

На сьогоднішньому засіданні розглянули пропозиції стосовно вищезазначених територій, а також зміни, запропоновані робочими групами Новоархангельського і Гайворонського районів.

Після заслуховування інформації начальниці профільного управління ОДА Вікторії Кулікової та доповнень представників відповідних районних робочих груп і голів місцевих рад, міжвідомча робоча група підтримала пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану по окремих територіях з примітками та зауваженнями, а також погодила проект Перспективного плану в цілому.

Відповідні матеріали будуть направлені на розгляд Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій і обласної ради.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *