Політика

На утримання нардепів з Кіровоградщини витратять майже 2,5 мільйони гривень

На утримання народних депутатів з Кіровоградщини (Олександр Дануца, Ігор Мурдій, Богдан Торохтій, Олег Воронько, Олесь Довгий, Олександр Тарасов, Юрій Кузбит) державним бюджетом передбачено 2 мільйони 141 тисяча 720 гривень, підрахувала редакція “Моє Місто“.

За інформацією Опори, в середньому на одного депутата розраховано майже 345 тисяч гривень. В ці кошти входить компенсація за проїзд, відрядження помічників, утримання приміщень тощо. 

Так, компенсація проїзду по території України для одного депутата в рік становить 90 тисяч гривень, відповідно це 7 500 гривень на місяць.

Відрядження помічників депутатів у виборчі округи обійдеться у 8 тисяч гривень за 10 місяців, тобто 800 гривень на місяць.

На утримання приміщень у виборчих округах планується 2 тисячі гривень на рік або 167 гривень на місяць, ще 670 гривень на рік – витрати, пов’язані з організацією зустрічей з виборцями.

Також кошторисом передбачено 237 тисяч 900 гривень, однак місячна сума залежить від кількості календарних днів у місяці. Так, у січні, березні, травні, липні, серпні, жовтні, грудні передбачається 20 тисяч 150 гривень на місяць, квітні, червні, вересні, листопаді – 19 тисяч 500 гривень, лютому – 18 тисяч 850 гривень.

Загалом, якщо говорити про видатки не в перерахунку на одного депутата, то в кошторисі на 2020 рік закладені трохи більші суми, ніж за 2018 та 2019 роки. Варто зазначити, що для минулого року парламент не приймав окремий кошторис, а користувався прийнятим документом для 2018 року.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *