ПолітикаСуспільство

Мар’янівська сільрада повторно оголосила тендер на придбання автобусу: тепер на 300 тисяч дорожче

На Кіровоградщині планують закупити автобус на 300 тисяч гривень дорожче.

Відповідна інформація з’явилась на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Варто відзначити, що Мар’янівська сільрада на чолі з сільським головою Олександром Тененикою, якого звинувачують у корупції, вже оголошувала торги для придбання шкільного автобусу. Тоді орієнтовна сума склала 1 600 000 гривень.

Але угода так і не була підписана через подання лише однієї тендерної пропозиції. 

Натомість зараз торги оголосили повторно. Але кошторис зріс на 300 (!) тисяч гривень і сягає 1 900 000 гривень.

За словами окремих працівників сільради, Олександр Тененика зазначав, що попердньо тендер не уклали через те, що за 1 600 000 гривень нині нереально закупити автобус. Відтак, імовірно, вирішили додати ще 300 тисяч. Прийом пропозицій триватиме ще 13 днів. 

В розрізі вищевикладеного, було б доцільно провести паралель із купівлею позашляховкика за кошти громади. Тоді “Рено Дастер” планували придбати за 440 тисяч гривень, проте декілька разів торги відміняли й визнавали такими, що не відбулися. В результаті автомобіль закупили за 400 тисяч гривень завдяки конкуренції компаній. 

Натомість з купівлею шкільного автобуса ситуація виглядає діаметрально протилежною. 

Нагадаємо, сільського голову Олександра Тененику звинувачують у вчиненні корупційних дій, передбачених частиною третьою статті 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») та частиною другою статті 369 КК України («Зловживання впливом»). Санкція покарання: від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі. Справа тягнеться вже 4 роки. Наступне слухання призначено на сьогодні, 14 листопада. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *