Суспільство

На Кіровоградщині СБУ викрила схему нелегального збуту пального на понад 8 мільйонів гривень

Служба безпеки України задокументувала факти незаконного продажу підакцизних товарів нафтопереробної галузі у промислових масштабах на території різних регіонів країни.

За попередніми даними слідства, представники одного з нафтопереробних підприємств у Кіровоградській області налагодили збут автомобільного пального без сплати акцизного податку. Для реалізації оборудки вони підпільно виготовляли бензин і дизельне паливо на виробничих потужностях заводу.

Готову продукцію ділки реалізовували під виглядом розчинників та інших компонентів, які не підлягають акцизному збору, через мережу підконтрольних автозаправних станцій у Київській, Чернівецькій, Вінницькій, Івано-Франківській та Кіровоградській областях.

За оцінками експертів, через схему фігурантів державний бюджет недоотримав понад 8 мільйонів гривень.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили на території виробництва 540 тонн підпільно виготовлених нафтопродуктів на суму майже 13,5 мільйонів гривень, понад 2 мільйони гривень та 22 тисячі доларів США готівки, ймовірно одержанні незаконних шляхом. Також виявлено комп’ютерну техніку, печатки, документацію і чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб. 

Викриття схеми проводилось спільно з податковою міліцією Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *