ПолітикаСуспільство

На Кіровоградщині розглядають клопотання про відсторонення від виконання обов’язків міського голови Світловодська

У Світловодському міськрайонному суді триває засідання щодо питання відсторонення від виконання обов’язків міського голови Світловодська Валентина Козярчука.  

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Суспільне“.

Прокуратура підозрює  його в спробі заволодіння частиною майна підприємства «Світловодськпобут», шляхом передачі  з комунальної власності у приватну. Мова йде про три мільйони вісімсот тисяч гривень. За версією слідства, міський голова брав участь у підробці протоколу загальних зборів учасників, під час яких сіську раду виключили з переліку учасників та позбавили її зазначеної частки.

Інтереси міського голови захищають три адвокати.  Суддя – Юрій Мельничек.  Понад 20 хвилин слідчий Максим Стороженко зачитував звинувачення міському голові. Слідчий та прокурор Віталій Єднєв просили суд відсторонити Валентина Козярчука від посади на два місяці. Адвокати Валентина Козярчука доводили суду, чому відсторонення підзахисного від посади не є необхідним. Потому опитали  трьох свідків – заступників міскього голови  – Юрія Сапянова, Олену Балюк та Ірину Щербину. Для надання суду додаткових матеріалів у справі, адвокати попросили перерву. Валентин Козярчук каже –  своєї провини не визнає.

28 жовтня в Світловодський міськрайонний суд прокуратура подала клопотання про відсторонення міського голови Світловодська Валентина Козярчука від посади на час досудового розслідування.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *