Політика

Кропивницький: Антимонопольний комітет взявся за земельні питання міськради

17 жовтня Антимонопольний комітет України видав рішення відносно визнання окремих дій міської ради Кропивницького дискримінаційними. 

Ідеться про затвердження ставок оренди суб’єктам господарювання. Депутати свого часу скасували рекомендовані ставки оренди й почали визначати рівень оподаткування індивідуально. Під питання, які стосувались безпосередньо обранців, визначалася мінімальна ставка оренди – 3%, у той час як іншим можуть призначити 6-12%.

Наводимо повний текст рішення Антимонопольного комітету:

17.10.2019 на засіданні адміністративної колегії Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийнято рішення, яким визнано дії Міської ради міста Кропивницького, що полягали у прийнятті протягом періоду з 01.01.2015 по 01.06.2019 рішень про надання в оренду земельних ділянок, на підставі яких укладаються договори з орендарями, із застосуванням різних ставок орендної плати за користування земельними ділянками однакового цільового (функціонального) призначення, порушенням, передбаченим пунктом 3 статті 50 та абзацом восьмим частини другої статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створюються дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами.

Разом з цим, Міську раду міста Кропивницького зобов’язано упродовж двомісячного терміну припинити зазначене порушення законодавства про захист економічної конкуренції та усунути його наслідки, шляхом встановлення для суб’єктів господарювання єдиного підходу при визначенні ставок орендної плати за земельні ділянки однакового цільового призначення та внесення змін до умов діючих договорів оренди землі застосувавши єдині орендні ставки при визначенні орендної плати за земельні ділянки в залежності від їх цільового використання“.

Зауважимо, що раніше з цього приводу вже було відкрито провадження.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *