Суспільство

“Нафтогазу” вже встигли поскаржитись на нового керівника “Кіровоградгазу”

Працівник ВАТ «Кіровоградгаз» поскаржився в «Нафтогаз України» на призначеного в грудні минулого року голову правління компанії Сергія Осінського.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Фахівець з комплаєнс-контролю Сергій Гутцул повідомив у службовій записці на ім’я керівниці служби комплаєнс «Нафтогазу» М.Кучерової, що Осінський, всупереч законодавству про працю, пропонує йому та іншим працівникам звільнятися за «власним бажанням».

Сергій Гутцул підтвердив інформацію «Без купюр» та надав фото службової записки.

«03.02.2020 року я був запрошений до Голови правління «ВАТ «Кіровоградгаз»  Осінського Сергія Олександровича, який призначений  на посаду 26.12.20119  р., де він запропонував мені написати заяву на звільнення з займаної посади, мотивуючи це тим, що в нього є людина на мою посаду, яка, на його погляд, краще виконуватиме функції з комплаєнс-контролю», – йдеться у ній.

Він також доводить до керівництва, що звільнення Осінським працівників товариства у такий спосіб мають постійний характер, і що останній також пропонував написати заяву на звільнення директору департаменту з безпеки та охорони Сергію Яковенку.

Як пояснив Сергій Гутцул у коментарі «Без купюр», він як фахівець із комплаєнс-контролю підпорядковується безпосередньо службі комплаєнс НАК «Нафтогаз України»  і за своїми повноваженнями контролює дотримання «Кіровоградгазом», у тому числі його керівництвом, корпоративних стандартів, антикорупційної програми, недопущення конфліктів інтересів.

Прикметно, що новий керівник хоче замінити саме працівників, які здійснюють внутрішній контроль на підприємстві, й ефективність яких мають оцінювати безпосередньо в «Нафтогазі».

Як повідомляв «Без купюр», з приходом на посаду голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Сергія Осінського, заяви про звільнення за власним бажанням написали низка керівників, серед яких виконавчий директор акціонерного товариства та член правління Тетяна Клюй, комерційний директор та член правління Олександр Іваніцький, начальник інформаційних технологій Андрій Овечкін. Що, власне, Осінський підтвердив нашим колегам із «Прожектора».

Водночас інформацію про наміри скоротити чисельність працівників підприємства та його структурних підрозділів у районах у «добровільно-примусовій» формі Сергій Осінський заперечив під час нещодавньої пресконференції в «Центральноукраїнському бюро новин».

Прокоментувати ситуацію, викладену в службовій записці Сергія Гутцула, Сергій Осінський в телефоній розмові з журналістом «Без купюр» відмовився. Письмовий запит видання наразі також залишається без відповіді.

Нагадаємо, що звільнення попереднього керівника «Кіровоградгазу» Олександра Гладкого та призначення Сергія Осінського майже збіглося в часі з заявою голови НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва про намір продати державну частку акцій «Кіровоградгазу», що наразі становить контрольний пакет. До свого призначення в «Кіровоградгаз» Осінський нетривалий час працював заступником голови ОДА, яку на той час очолював його земляк з Олександрії Сергій Кузьменко, та має неоднозначну біографію. Зокрема, судимість за крадіжку та нанесення тілесних ушкоджень людині похилого віку.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *