Суспільство

У Кропивницькому та області послаблюють карантин

У Кіровоградській області почалось послаблення карантину. Про це повідомили у прес-службі ОДА, інформує Моє Місто.

За інформацією, відповідне рішення прийняли вчора, 22 травня, члени обласної комісії ТЕБ і НС.

«Уже кілька тижнів ми в своєрідному плато. Тримаємо динаміку, за якої кількість тих, хто одужав, вища за чисельність тих, хто інфікувався на COVID-19. Це дозволяє нам рекомендувати введення адаптивного карантину місцевим комісіям ТЕБ і НС», – зазначив Андрій Балонь.

Згідно рішення Уряду, із 22 травня дозволяється:

• організація спортивних заходів до 50 осіб, проте без глядачів;
• проведення релігійних заходів, але не більше однієї особи на 10 м.
• діяльність готелів без функціонування ресторанів.
• рух міського, приміського та внутрішньообласного транспорту.

Щодо пасажирських перевезень, керівник управління інфраструктури ОДА Володимир Дмитренко пояснив, скільки саме маршрутів відновить свою роботу в області.

«Міжобласні перевезення продовжують залишатись забороненими. Проте поступово відновлять регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в межах міста та області. Загалом на Кіровоградщині почнуть функціонувати 91 міський маршрут безпосередньо в Кропивницькому, 169 приміських маршрутів і 129 міжміських внутрішньообласних», – повідомив керівник управління інфраструктури ОДА Володимир Дмитренко.

А вже з 25 травня у Кіровоградській області рекомендують відновити відвідування закладів дошкільної освіти.

Як зазначив начальник управління освіти й науки ОДА Володимир Таборанський, карантин продовжується, тож функціонування дитсадків буде здійснюватись поетапно.

«З 25 травня відновиться робота закладів дошкільної освіти. Однак, спочатку засновники мають забезпечити дитсадки всім необхідним – температурним скринінгом, засобами дезінфекції та індивідуального захисту. Спеціальні комісії перевірять кожний дитсадок. За умови дотримання санітарних вимог вони розпочнуть роботу. При цьому кількість груп залежатиме від того, наскільки багато батьків будуть готові одразу віддати дітей у дитячі садочки», – пояснив Володимир Таборанський.

Проте до роботи в заклади дошкільної освіти з 25 травня зможуть повернутись не всі працівники.

«Інфіковані на коронавірус будуть продовжувати залишатись на лікарняному до моменту повного одужання. Є ще одна категорія – працівники віком 60 і більше років. Ці люди входять до груп ризику, тож також залишатимуться на самоізоляції. Вони отримуватимуть 2/3 зарплати за вимушений простій, але не менше мінімальної заробітної плати», – додав Володимир Таборанський.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *