Політика

У мережі зчинилася суперечка між депутатами міськради Кропивницького

Вчора, 4 жовтня, на позачерговій сесії міськради Кропивницького депутати погодили звернення до Президента України Володимира Зеленського відносно “формули Штанмаєра”, де висловили своє застереження щодо положень документу. 

Не обійшлося і без тривалих дискусій, що ледь не переросли у відкритий конфлікт. Так, “свободівець” Сергій Капітонов наполягав на підтримці його варіанту тексту звернення, але інша група депутатів, яка також продемонструвала свої напрацювання (зокрема, Валентика Яремчук з “Голосу” та Олександр Цертій з “Батьківщини”) зауважила, що документ Сергія Капітнова є занадто категоричним і містить риторику, неприйнятну для офіційного звернення в Кабмін та до Президента. 

У залі було багато громадських активістів, тому вирішили зупинитися на компромісному варіанті й визначились із текстом звернення, який направлять Володимиру Зеленському.

Натомість Сергій Капітонов у соціальній мережі Facebook гнівно розкритикував прийнятий варіант і закинув Валентині Яремчук свого часу членство в БПП і обурився позицією “Батьківщини”. 

Варто зауважити, що у тексті С. Капітонова були наявні такі формулювання як “Московія”, “перепаспортизація”, “фейкові закони” тощо. 

У мережі зчинилася суперечка між депутатами щодо вказаного посту “свободівця”.

Олександр Цертій – голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді. 

Юрій Деркаченко – депутат міської ради від “Європейської Солідарності”, член земельної комісії.

Валентина Яремчук – депутатка від партії “Голос”.

Юрій Митрофаненко – історик, громадський активіст.

Зауважимо, що Сергій Капітонов є членом земельної комісії в міській раді і час від часу підтримує на сесії земельні питання, лобійовані нинішньою більшістю (“Наш край” – “Опозиційна платформа – За життя”). Про це йому, зокрема, і нагадали колеги. 

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *