Політика

У Кропивницькому зняли заборону для руху вантажівок в приватному секторі, хоча обіцяли встановити

Ідеться про вулицю Тютюшкіна (мікрорайон Новомиколаївка), яку ремонтували у минулому році. Тоді місцеві жителі були не задоволені тим, що проїжджий шлях хочуть суттєво розширити, побоюючись її експлуатації великогобаратним транспортом, адже мова йде про приватний сектор.

Місцеві жителі написали колективне  звернення  в міську  раду  з проханням  завершити  роботу  по благоустрою  та, зокрема, встановити  знаки  обмеження  швидкості  “40км/год”  і заборону  проїзду  для вантажного  транспорту.

Посадовці, здавалося, дослухались до їхніх побажань і встановили відповідні дорожні знаки. Про це повідомили і в письмовій формі:

Але три тижні тому на апаратній нараді міський голова Андрій Райкович висловив обурення відносно заборони для великогабаритного транспорту:

“Чому ми встановлюємо там знаки з обмеження руху для великовагового транспорту? Це не передбачено проектом. Автопоїзди там не можуть їздити – так. Але звичайний до 10 тон автомобіль повинен їхати. Але ми не дозволили – знаки встановили. Якщо проектанти так зробили – це неправильно, я з цим не згоден. І прошу терміново владнати це питання. Якщо ми прийняли рішення відремонтувати вулицю за 15 мільйонів,  не можна її використовувати тільки під легковий транспорт”.

Варто зауважити, що дорога, де було здійснено капітальний ремонт, веде прямо до підприємства міського голови ТДВ “Ятрань”. 

Відтак, невдовзі дорожні знаки, які забороняли вантажівкам їздити по приватному сектору, зняли. До нашої редакції звернулися жителі вулиці Тютюшкіна з проханням розібратися у ситуації. 

У коментарі журналісту “Моє Місто” профільний заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Вергун з цього приводу зазначив наступне:

“На місце ще раз виїжджала комісія і прийняла рішення прибрати знаки із забороною для їзди великовагового транспорту”.

На запитання, на яких підставах виїжджала комісія, О. Вергун відповів – “за проханням чималої кількості самих же місцевих жителів”.

Натомість містяни, котрі проживають на вулиці Тютюшкіна, занепокоєні тим, що на території приватного сектору постійно їздять фури, а будь-які знаки прибрали. Люди твердять: зверталися навпаки із вимогою встановити знаки, а не прибрати їх. 

Отже, заборону для великогабаритного транспорту прибрали. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *