ПолітикаСуспільство

У столиці візьмуться за перевірку тендера управління освіти в міськраді Кропивницького

Нещодавно управління освіти міської ради міста Кропивницького оголосило тендер на здійснення капітального ремонту спортивного майданчика в 19-й школі. На ці роботи планують виділити майже 3,5 мільйони гривень.

Свої пропозиції подали чотири компанії.

Тендерний комітет переможником у торгах визнав фірму “Кіровограджилстрой”, яка знизила первинну пропозицію майже на 200 тисяч гривень (з 3 499 730 до 3 344 730 гривень). Було прийнято рішення укласти угоду саме із вказаною компанією.

Інший учасник торгів, ПП “Кабекслайн” подав скаргу, у якій стверджує про те, що дане рішення було прийнято з порушенням норм законодавства про публічні закупівлі, а також з порушенням принципів здійснення публічних закупівель, оскільки тендерна пропозиція ТОВ «Кіровограджилстрой» містить численні порушення.

Зокрема, акцентується увага, що  у пропозиції фірми-переможниці “Кіровограджилстрой” відсутня необхідна інформація відносно гарантії:

“Гарант у разі порушення принципалом свого зобов’язання, забезпеченого гарантією, сплачує кошти бенефіціару за першою його вимогою без подання будь-яких інших документів або виконання будь-яких інших умов. Учасником торгів Товариство з обмеженою відповідальністю «Кіровограджилстрой» у складі документів тендерної пропозиції файл було надано Банківську гарантію, в тексті якої відсутня вказана інформація”.

Існують також питання до підтвердження ліцензії, як того вимагає тендерна документація. Фірма, яка планує освоїти понад три мільйони гривень бюджетних коштів також нібито не вказала форму трудових відносин працівників.

Зазначається, що у складі документів тендерної пропозиції “Кіровограджилстрой” відсутні документи, які підтверджують правові підстави використання ними власного обладнання.

Інший учасник торгів вважає, що управлінням міської ради міста Кропивницького під час проведення даної процедури закупівлі грубо порушуються наступні принципи: недискримінація учасників, добросовісної конкуренції серед учасників, максимальної економії та ефективності при здійсненні процедур закупівель, об’єктивної та неупередженої оцінки пропозицій учасників торгів.

Антимонопольний комітет України 13 вересня прийняв до розгляду відповідну Скаргу.

Її розгляд відбудеться у Києві 1 жовтня.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *