Політика

Фірма, яка має стосунок до офшорів на Сейшелах, хоче добувати хром на Кіровоградщині

Депутати Кіровоградської обласної ради вчора, 17 вересня, на сесійному засіданні розглянули низку погоджень на користування надрами.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на матеріал “Без купюр“. 

Зокрема, рішення про надання спецдозволу на користування надрами Центральної та Південної ділянок Капітанського родовища хромових руд ТОВ «МАЙН ЕКСТРАКШН». Як повідомили в облраді, родовище знаходиться на території Голованівського району, на орних землях Капітанської сільської ради та частково під селом Капітанка. Площа родовища – 9 га.

За даними аналітичної системи Youcontrol, фірма зареєстрована 4 вересня 2018 року, прописана у місці масової реєстрації у Києві по вулиці Ольжича, 27/22, оф.6. Бенефіціарними власниками вказані В’ячеслав Ігоревич Кириленко, який має прописку в Білій Церкві та Іван Валерійович Кузін з харківською пропискою. В переліку засновників також значиться фірма ІНАРДА ХОЛДИНГ ГРУП ЛІМІТЕД з офшорної зони на Сейшельських островах.

Адреса реєстрації цієї фірми співпадає з адресою ТОВ «ТВИНС ГРУП». Керівницею цієї фірми значиться Віра Акуленко. Як ідеться в розслідуванні програми «Схеми», ця жінка працює манікюрницею у Києві та мало схожа на власницю крупного бізнесу. Розслідувачі з’ясували, що вказане підприємство пов’язане з фірмою, яка за президентства Віктора Януковича входила до сфери впливу тодішнього міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Нині фірму пов’язують з бізнесменом Павлом Фуксом, який в останні роки почав скуповувати енергетичні активи в оточення Януковича. Він свою причетність до підприємств заперечує. Крім цього журналісти розповіли, що у низці судових процесів представляє адвокатка, яка ж є представником фірми, що належить товаришу Павла Фукса, співголові парламентської групи «Відродження» Віталію Хомутинніку. Під час розгляду цього питання депутати заслухали сільську голову села Капітанівка та представницю частини громади.

Обидві доповідачки висловили протилежні думки – за і проти сусідства з промисловою розробкою. Представник фірми повідомив, що проводились громадські слухання й підприємство готове укласти соціальну угоду з громадою. У результаті голосування депутати не підтримали рішення. Один з депутатів запропонував голосувати «за», коли відповідна соціальна угода буде укладена.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *