Політика

Кропивницькі депутати “протягують” питання по заправній станції, де оренда землі стартує від 2,4 гривні

По вулиці Волкова у Кропивницькому може з’явитись ще одна заправна станція.

Проект рішення щодо відведення земельної ділянки для продажу права оренди на конкурентних засадах оприлюднено на офіційному сайті ради. Передувало публікації погодження профільної «земельної» депутатської комісії, на якій проект підтримали 4 з 5 присутніх на засіданні депутатів: Олександр Шамардін з «Рідного міста», Анатолій Ларін від «Опоблоку – За життя», Вадим Дрига, що представляє «Наш край» та позафракційний Віталій Бєлов. «Утримався» лише представник «Батьківщини» Юрій Гребенчук.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на матеріал “Без купюр“.

У разі позитивного голосування на сесії міської ради ділянку площею 1500 квадратних метрів виставлять на земельні торги за початковою ціною 43,91 тисяч гривень. Саме таким є річний розмір орендної плати за користування відповідною землею – 6% від нормативної грошової оцінки ділянки.

Майбутній переможець торгів отримає відповідну територію в оренду строком на 49 років та зможе використати її для будівництва автозаправної станції. У разі відсутності конкуренції на торгах, за вище вказану ділянку орендар сплачуватиме щомісячно по 2,44 гривні за квадратний метр.

Зауважимо, на останньому сесійному засіданні, що відбулось вчора, 27 серпня, даний проект рішення з голосу спробувала внести в порядок денний Лілія Матяшова, депутатка фракції «Опоблок – За життя». Проти виступив представник «Батьківщини» Олександр Цертій, котрий повідомив, що ділянка є частиною більшої території, включеної до переліку територій, що пропонують під реалізацію інвестиційних проектів. Враховуючи це, на його думку, недоцільно віддавати землю під створення підприємства на десяток робочих місць, якщо є перспективи залучити інвестора з більш амбіційним бізнес-планом.

У підсумку пропозиція включення питання до порядку денного не знайшла підтримки депутатського корпусу. «За» проголосувало 13 з 37 зареєстрованих у сесійній залі депутатів.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *