Суспільство

Продавців наркотиків у Кропивницькому можуть засудити до 12-ти років

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно організованої групи, члени якої займалися збутом метамфітаміну на території обласного центру (ч.3 ст. 307 КК України).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, групу організував 36-річний кропивничанин, двічі засуджений за незаконну реалізація наркотичних засобів. Разом з двома співучасниками 35 та 36 років здійснювали незаконне придбання та збут психотропної речовини – метамфітаміну на території м. Кропивницький безпосередньо особам, які їх вживали. Працювали за чітко відлагодженою схемою – попередньо домовлялися з покупцями метамфетаміну щодо місця, дати і часу збуту, його кількості, а потім збували товар за гроші особам, які вживають наркотичні засоби. Грошові кошти розподіляли між собою.

Відзначимо, що усі троє обвинувачені раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів та незаконне зберігання наркотичних засобів.

Наразі обвинувальний акт стосовно вказаної злочинної групи скеровано до Кіровського районного суду м. Кропивницький за ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене організованою групою) КК України.

Організатор відповідатиме у суді ще за ч.2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

За цей злочин усім учасникам групи загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі слідчого управління Нацполіції в Кіровоградській області.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *