ПолітикаСуспільство

У Кропивницькому родина “вигідно” купила будинок, але тепер не має де жити

З дешевої рибки – дешева юшка: сім’я з Кропивницкого спокусилася низькою ціною додому. Правда, угода мала два нюанси: будинок без комунікацій і земля під ним не оформлена. І ріелтор за невелику доплату обіцяв все виправити за два тижні. Чекають уже два місяці.

Всього 13 тисяч доларів за будинок у 50 квадратних метрів. Подружжя Добрінецьких не могли прогавити такий шанс – адже недорого. Домовилися з ріелтором. Віталій, так звуть агента по нерухомості – зізнався, що є недоліки: по-перше, будинок без комунікацій, а по-друге, документів на землю, де він знаходиться, немає. Проте, пообіцяв все виправити за додаткові півтори тисячі доларів. Часу на це попросив два тижні.

“Він написав нам розписку, що зобов’язується зробити там-то те-то. Ми, природно, даємо гроші в руки людині ну і чекаємо. Часто дзвонили йому, запитували. – Як там, що там? – Все робиться процес йде, я там заплатив, там заяви написав”, – ділиться Валентин Добрінецький, власник будинку.

Вже упакували речі – за тиждень до переїзду з’ясували – газу, світла і води у будинку немає досі. Жодної заяви ріелтор Віталій комунальним службам не подав. Потім почали розпитувати про свого агента і почули негативні відгуки.

Від дій ріелтора Віталія постраждали і сусіди подружжя Добрінецких. За розділення меж ділянки, перепідключення комунікацій і легалізацію побутових приміщень, заплатили тисячу доларів. Вже рік чекають. Чи варто чекати обіцяного клієнтам – журналісти розпитали у того ж ріелтора. Він сказав, що нерухомість зазвичай продає за ціною нижче ринкової, тому, мовляв, бувають форс-мажори.

“Так, там були деякі протяжки, але я не вважаю, що наприклад, не підключення світла сьогодні або за два тижні це принципово. Спочатку – це настільки демпінговий об’єкт, що я рахую – на дещо можна було закрити очі”, – говорить він.

Добрінецькі тепер самі ходять по кабінетах. Марина вимушена збирати довідки і дозволи з немовлям на руках. Витратили тисячу доларів. Жити сім’ї ніде. Продану квартиру через декілька днів повинні звільнити.

“У чергах сидимо, домагаємося, нібито на жалість тиснемо, тому що люди в шоці, коли ми заходимо з маленькою дитиною і говоримо про свою ситуацію. Просто за голову беруться”, – розповідає Марина Добринецька, господарка будинку

Щоб не потрапити в халепу, юристи попереджають: ретельно вибирайте ріелтора, читайте відгуки, шукайте колишній клієнта. Тому що судові процеси у таких справах тривають роками.

Між тим, Добрінецьким після візиту журналістів дзвонив ріелтор Віталій – завірив, що виправить ситуацію.

Показати більше

Схожі статті