Політика

На місці колишнього кінотеатру в Кропивницькому таки відкриють супермаркет

Оптовий супермаркет з’явиться на території колишнього кінотеатру “Ятрань”, поруч із місцем масового розстрілу єврейського народу, незважаючи на те, що міська влада ніяких дозволів на будівництво нібито не надавала. 

Ще 6 травня на апаратній нараді міський голова Андрій Райкович повідомив, що до нього звернулися представники єврейської общини стосовно занепокоєння з приводу будівництва супермаркету на місці колишнього кінотеатру «Ятрань».

Прихожани синагоги у Кропивницькому наголошували на тому, що супермаркет планують облаштувати неподалік місця, де в часи Другої світової війни проводилися масові розстріли єврейського народу. Саме там у 1941 році було розстріляно понад 4 тисячі євреїв.

Вказану територію нібито збиралися використовувати як стоянку або вантажний майданчик для супермаркету продовольчих товарів. Андрій Райкович тоді висловив обурення початком будівництва і доручив своїм заступникам проконтролювати перевірку зонування даної земельної ділянки. Вже 8 липня очільник міста зазначав наступне:

“З міським головою і з управлінням торгівлі, з фаховим заступником ніхто не спілкується. Дозволів у міської влади не питають”.

Незважаючи на це, роботи фактично добігають кінця, а на білбордах неподалік вже анонсується відкриття супермаркету.

Сьогодні, 5 серпня, заступник міського голови Олександр Мосін прокоментував ситуацію так:

“Маємо контролювати по місту всі будівельні об’єкти. Наскільки я розумію, безліч необхідних заходів проводилися без відому міської влади”.

Заступник міського голови закликав відповідні служби розібратися у ситуації.

Про те, що міська рада Кропивницького не видавала жодних дозвільних документів на будівництво підтвердила і радниця міського голови Євгенія Шустер.

Отже, найімовірніше, на території колишнього кінотеатру, поруч із місцем масових розстрілів євреїв вже зовсім скоро з’явиться оптовий супермаркет. Чи не перетвориться сквер у “господарський двір” магазину, стане відомо невдовзі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *