ПолітикаСуспільство

Pемлю вартістю у 8 мільйонів На Кіровоградщині повернули у власність держави

За принциповї позиції Новоукраїнської місцевої прокуратури земельні ділянки площею 13 га, розташовані на території Капітанівської сільської ради Голованівського району повернуто у розпорядження держави.

Про це повідомили у прокуратурі області.

Зважаючи на те, що Кіровоградщина є аграрним регіоном, забезпечення законності у сфері земельних правовідносин є першочерговим завданням для органів прокуратури Кіровоградської області.

Новоукраїнська місцева прокуратура звернулась до Голованівського районного суду з позовними заявами про дострокове розірвання договорів оренди земельних ділянок вартістю більш, ніж 8 мільйонів гривень та повернення їх у розпорядження держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Позовні вимоги за даними позовними заявами Голованівським районним судом задоволені у повному обсязі.

Таким чином, за втручання та принципової позиції Новоукраїнської місцевої прокуратури, з причини порушення орендарем договірних зобов’язань щодо умов та обмежень на використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення у вигляді недопустимості зміни цільового призначення земельної ділянки, достроково розірвано договори оренди землі, земельні ділянки державної форми власності зобов’язано повернути у розпорядження держави.

Робота органів прокуратури на вказаному напрямку триває.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *