ПолітикаСуспільство

Іпотерапія і безкоштовні прогулянки на поні: як у Кропивницькому реалізовують благородну практику

У Кропивницькому діти та дорослі мають змогу безкоштовно отримати сеанси іпотерапії. 

ДЛЯ ДОВІДКИ.

Іпотерапія — метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди. Ефективно лікуються іпотерапією шлунково-кишкові захворювання, хвороби і травми опорно-рухового апарату, серцево-судинні захворювання. Лікування верхи дуже помічне для реабілітації після хірургічних операцій, при наслідках поліомієліту, простатитах і гінекологічних захворюваннях, сколіозах і остеохондрозах. Іпотерапія рекомендована пацієнтам із неврологічними порушеннями різної етіології, розсіяним склерозом. Особливо помічною іпотерапія виявилася у реабілітаційній практиці з дітьми, які страждають на дитячий церебральний параліч, ранній дитячий аутизм, олігофренію.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Так, у Кропивницькому вже другий рік поспіль завдяки сприянню місцевого громадського діяча Олександра Крившенка  безкоштовно роздаються запрошення на іподром “Княжий двір”.

Директор іподрому Вікторія Вічірко розповідає, що ця практика є особливо корисною для дітей, котрі мають проблеми зі здоров’ям.

“Другий рік до нас приїжджають займатися їздою верхи на конях за запрошеннями Олександра Крившенка. Він доклав зусиль, аби діти та дорослі могли безкоштовно відвідувати іподром. Приміром, не всі батьки мають змогу оплачувати подібні заходи, хоча вони, безумовно є гарними й позитивно впливають як на фізичний, так і на моральний стан людей. Тому хочу подякувати Олександру за таку допомогу. Більше того, він завжди не залишається осторонь будь-яких всеукраїнських та міжнародних турнірів, у яких ми подекуди беремо участь. Всі ці кубки й медалі були здобуті, зокрема, і завдяки його зусиллямА щодо іпотерапії – це практика, вплив якої на хвороби людини на 100% не можуть вчені всього світу. Але поза сумнівом – вона приносить гарні результати”.

Відвідувачі кінного іподрому, які користуються запрошеннями, в захваті від такої ініціативи.

“Раніше навіть не знали, наскільки це круто. Відтепер будемо сім’єю сюди приїздити якомога частіше. Дякуємо за можливість безкоштовно займатися їздити верхи на поні”, – розповідає пані Людмила. 

За її словами, прогулянки на конях гарно впливають на емоційний та фізичний стан дитини.

 Директор “КСК Княжий двір” також розповіла, що прагнення допомагати в першу чергу дітям, котрі мають проблеми зі здоров’ям у Олександра Крившенка та колективу Кіровоградського іподрому виникла не сьогодні, і навіть не рік тому. Раніше вони вже спільними зусиллями організовували сеанси іпотерапії для онкохворих кропивничан.

У свою чергу,  Олександр Крившенко з цього приводу зазначає наступне:

“Не бачу в цьому нічого особливого. Просто вважаю – якщо є можливість зробити щось гарне й дійсно корисне для наших дітей, для наших містян, необхідно обов’язково це реалізовувати. Я вірю в дію іпотерапії, адже батьки неодноразово розповідали про позитивний впли вверхової їзди на розвиток дитини.  В той же час, маємо підтримувати і кінний спорт, котрому в нашій державі чомусь не приділяється значної уваги. Переконаний, будемо розвиватися надалі й робити все можливе, аби допомагати тим, хто цього потребує. Якщо іпотерапія приносить гарні результати і якісно впливає на здоров’я наших дітей, таку можливість потрібно їм забезпечувати”.

КОРОТКИЙ ОГЛЯД ТЕРИТОРІЇ ІПОДРОМУ:

А школярки Аліна та Вікторія віднедавна розпочали заняття з верхової їзди. Приводом знову посприяло запрошення в “Княжий двір”.

Директор “Княжого двору” пані Вікторія та громадський активіст Олександр Крившенко зазначають, що запрошення можуть отримати всі бажаючі, проте пріоритет, безумовно, надається дітям із вадами здоров’я. Такі ініціативи, за словами Олександра Крившенка, будуть втілюватися в життя і надалі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *