Політика

Як допомогти молоді у Кропивницькому реалізувати себе

Сьогодні, 19 липня, у Громадському офісі відбувся круглий стіл на тему “Місце молоді у програмах кандидатів. Вибори 2019”.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“. 

Організаторами заходу виступила ГО “Асоціація молодіжних центрів України”. Модератори зустрічі повідомили, що подібні заходи були проведені і в інших обласних центрах. У обговоренні взяли участь представники місцевих молодіжних організацій, а також окремі кандидати у народні депутати від Кропивницького: Олександр Цертій, Володимир Зайченко та Тігран Хачатрян.

Так, було обговорено пункти програм у сфері молодіжної політики. Виявилось, що у більшості програмах партій висловлюються досить абстрактні пропозиції відносно вирішення молодіжної проблематики в нашій країні та не пропонуються розроблені фахові механізми подолання шаленого відтоку молодих кваліфікованих кадрів за кордон. В контексті викладеного було проаналізовано та зроблено порівняння програм кандидатів у народні депутати по 99-му округу (місто Кропивницький).

В якості молодіжного порядку денного за основу було взято соціологіче дослідження “Молодь- 2018” на замовлення Міністерства молоді та спорту України. Говорили про закон про молодь, підтримку ГО з податків, визнання волонтерства, молодіжних працівників, внутрішні молодіжні обміни тощо.

Про свої напрацювання розповів і голова фракції  ВО «Батьківщина» в міській раді Олександр Цертій:

Нашою Програмою передбачено пункт про доступну якісну освіту, адже в цій галузі треба зробити дуже багато якісних перетворень. Зараз сфера освіти фінансується в дуже обмеженому обсязі. Не менш важливою є підтримка молодих сімей при народженні дитини. Ми пропонуємо запровадити програму при  якій, за народження першої дитини держава буде надавати  допомогу у розмірі 50 тисяч гривень, другої -100 тисяч гривень, третьої- 150 тисяч гривень”.

Нагадаємо, Олександр Цертій вже інціював розгляд депутатами на сесії питання стосовно доступних кредитів на житло для молоді та презентував свої ідеї та напрацювання на форумі, присвяченому молодіжній політиці. 

Голова фракції ВО “Батьківщина” в міськраді також акцентував увагу присутніх на нагальній потребі вирішення численних проблем у даній сфері та поділився своєю стратегією та баченням вказаної теми.

За його словами, вживати ефективні дії необхідно вже зараз:

“Маємо створювати умови, аби молоді люди залишалися жити в своїй державі, розбудовували її та пов’язували своє майбутнє саме з Україною. Мною були напрацьовані певні механізми впровадження Програми пільгового молодіжного кредитування для придбання житла. Питання інвестицій, робочих місць, працевлаштування молодих спеціалістів та власне економічного розвитку є взаємопов’язаними”.

По завершенню заходу Олександр Цертій, Тігран Хачатрян та Володимир Зайченко підписали меморандум із асоціацією молодіжних центрів, молодіжною групою Реанімаційного пакету реформ, ГО «Аналітичний центр «Незалежна соціологічна лабораторія»» та ГО «Перспектива молоді».

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *