КриміналПолітика

Кіровоградщина: одного з мерів підозрюють у рейдерстві майже на 4 мільйони

Прокуратура Кіровоградської області підозрює мера одного з міст області у спробі протиправного заволодіння державною часткою вартістю 3,8 млн грн у статутному капіталі спільного підприємства.

За версією слідства, міський голова, у змові з групою осіб, сприяв протиправному заволодінню майном міської ради у вигляді частики 50% у статутному капіталі підприємства, шляхом службового підроблення протоколу загальних зборів учасників Зокрема, вказаним протоколом було незаконно виключено міську раду з переліку учасників та позбавлено її зазначеної частки, яка, в свою чергу, необґрунтовано відійшла у власність фізичної особи.
 
Чиновнику повідомлено про підозру за ч.3 ст.206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Як повідомлялось раніше, завдяки скоординованим діям правоохоронних органів Кіровоградщини упереджено спробу протиправного заволодіння часткою Світловодської міської ради у статутному капіталі одного зі спільних підприємств у м. Світловодську. Зокрема, упереджено внесення державним реєстратором до державного реєстру даних про заміну керівника, зміну статутного капіталу, затвердження статуту в новій редакції стосовно вказаного спільного підприємства.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *