ПолітикаСуспільство

На Кіровоградщині оштрафували м’ясокомбінат на 40 тисяч гривень

Спеціалісти Кіровоградського районного управління Держпродспоживслужби області в ході проведення планового заходу державного нагляду у формі інспектування ТОВ «Прибуткова справа» виявили низку порушень законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема було встановлено, що на потужності порушено поточність технологічних процесів; обладнання та інвентар, з якими контактують харчові продукти, брудні та містять залишки крові, жиру, частки попередніх продуктів та відходів тваринного походження; первинна продукція (м’ясо, субпродукти) зберігається на підлозі без підтоварників; виробничі приміщення знаходяться в незадовільному санітарно-гігієнічному та санітарно-технічному стані, не проводиться боротьба з гризунами, сліди життєдіяльності яких було відмічено. Такі порушення можуть призвести до появи ризику забруднення продукції та створити небезпеку для здоров’я людей і тварин.

Відповідно до п. 1 статей 65, 66 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» за порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів Головний державний ветеринарний інспектор – перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області постановив накласти на оператора ринку штраф у сумі 41 730 грн. Роботу потужності було тимчасово припинено, а також надано припис про усунення виявлених порушень.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *