Політика

Як відкликати кропивницького депутата, якщо той працює не в інтересах громади

Про це, зокрема, говорили вчора, 6 червня, на форумі “Громада і Влада”, ініційованому коаліції громадських організацій “Рада експертів”.

Секретар міської ради Андрій Табалов у своєму виступі зосередився на надбаннях нинішньої каденції в міськраді. Натомість депутат міської ради Валентина Яремчук не була настільки оптимістично налаштованою, наголосивши на тих проблемах, котрі нині актуальні в обласному центрі (наприклад, неоднозначні рішення по земельним питанням). А на думку голови фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександра Цертія, механізми, котрі допомогли б запобігти будь-яким корупційним діям, не працюють належним чином. Інціатива по створенню наглядових рад при комунальних підприємствах (з метою зробити їх роботу більш відкритою та прозорою для громади) депутатським корпусом підтримана так і не була. До того ж, Постанова щодо публікації відкритих даних, у Кропивницькому виконується частково.

“В умовах представницької демократії, у людей досить часто виникає багато запитань до тих депутатів, яких вони обирали. В суспільстів є запит на прозорість у владних процесах. Існують проблеми у сфері містобудування (наявність незаконних МАФів, тимчасових споруд), місцями зустрічаються випадки земельного “дерибану”, – розповів депутат.

Олександр Цертій також висловив думку, що наразі механізм відкликання депутатів є недосконалим.

“Маємо цілий розділ по відкликанню депутатів місцевих рад, проте реалізувати його на практиці досі не вдається”.

Це означає, що містяни не можуть “прибрати” від влади того обранця, який діє не в інтересах територіальної громади.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *