Політика

Управління освіти на Кіровоградщині списали продуктів у садочку на 128 тисяч: порушень виявлено на вісім мільйонів и т

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області під час проведення ревізії в управлінні освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради за період з серпня 2016 року по березень 2019 року виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 206,3 тис. грн та неефективне використання бюджетних коштів на загальну суму 6884,9 тис. грн.

 

Установлено, що управління освіти у дошкільних навчальних закладах понаднормово списувало продуктів харчування на загальну суму 128 тис. грн.

Поряд з цим установлено недоотримання доходів бюджетом через неперерахування до бюджету коштів від перерахунків заробітної плати на суму 77,1 тис. грн та нестачу матеріальних цінностей на суму 0,9 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення виявлених втрат на суму 128,9 тис. грн.

Окрім того, установлено неефективне використання бюджетних коштів на загальну суму 6884,9 тис. грн, в тому числі через завищення штатної чисельності посад заступників директорів з виховної роботи – 347,5 тис. грн, утримання малокомплектних шкіл – 3876,9 тис. грн та організації харчування учнів 1-4 класів з недотриманням вимог законодавства – 2660,5 тис. грн.

Через порушення законодавства з фінансових питань на 15 посадових осіб складено протоколи про притягнення їх до адміністративної відповідальності.

До установи застосовано зупинення операцій з бюджетними коштами та надано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Про результати ревізії поінформовано Світловодську місцеву прокуратуру.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *