Політика

Міська рада Кропивницького візьме кредит на ремонт школи

Сьогодні, 3 червня на офіційному сайті міської ради з’явився проект рішення Про внесення змін до рішення Міської ради міста Кропивницького від 20 грудня 2018 року №2263 «Про бюджет міста Кропивницького на 2019 рік».

Нагадаємо, проект рішення підготовлений у зв’язку з тим, що залучаються додаткові кошти субвенції з державного і обласного бюджетів в сумі 6, 7 млн грн.

Крім цього, у документі йдеться про те, що міська рада уклала кретитнй договір з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО):

З метою фінансування інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності у навчальних закладах і системі вуличного освітлення в м. Кропивницькому» Міською радою міста Кропивницького 21 листопада 2017 року прийнято рішення №1204 щодо здійснення зовнішнього місцевого запозичення. 23 серпня 2018 року укладений кредитний договір між Міською радою міста Кропивницького і Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

Кошти кредиту в 2019 році будуть спрямовані на капітальний ремонт комунального навчального закладу«Навчально-виховне об’єднання –«Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 31 з гімназійними класами, центр дитячої та юнацької творчості «Сузір’я».

Загальний обсяг запозичення – 12 000,0 тис. грн

Період, на який здійснюється запозичення, – 5 років (остання дата повернення залучених кредитних коштів 15 березня 2023 року).

Відсотки за користування кредитними коштами – 3,0 % річних.

Погашення кредиту здійснюється рівними щоквартальними платежами відповідно до умов кредитного договору.

Загальний обсяг місцевого боргу станом на кінець 2020 року становитиме 6 750,0 тис. грн, на кінець 2021 року – 3 750,0 тис. грн, що не перевищує 200 відсотків середньорічного індикативного прогнозного обсягу надходжень бюджету розвитку (без урахування обсягу місцевих запозичень та капітальних трансфертів (субвенцій) з інших бюджетів), визначеного прогнозом, та не суперечить вимогам статті 18 Бюджетного кодексу України.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *