Політика

Депутати кропивницької міськради не бажають оприлюднювати інформацію про себе

Завершилася Атестація місцевих депутатів за підсумками третього року повноважень. Дослідження проводилися громадською організацією “Асоціація політичних наук”.

Експерти кампанії Атестація депутатів місцевих рад підвели підсумки роботи депутатів міських рад 16 обласних центрів України за третій рік повноважень. Результати дослідження показали, що більшість місцевих депутатів не керуються принципом відкритості і прозорості у своїй діяльності, мають не високий рівень дисципліни, а також не бажають звітувати на відкритій зустрічі із виборцями. Проте є значна частина депутатів, які в своїй діяльності дотримуються базових стандартів відкритості, прозорості, доброчесності та підзвітності.

Місцеві депутати не бажають оприлюднювати інформацію про себе: на веб-сайтах міських рад оприлюднені неповні біографічні відомості. Найгіршою ситуація з оприлюдненням біографічних відомостей депутатів є в міських радах міста Кропивницького, Івано-Франківська, Краматорська, Херсонську та Миколаєва. У вказаних радах оприлюднюються лише фотокартки депутатів та, в окремих випадках, місце роботи. Найбільш повні біографічні відомості про депутатів оприлюднені у Харківській, Хмельницький, Львівській та Вінницькій міських рад.

 
 

Також в більшості рад, які охоплені кампанією Атестація місцевих депутатів, майже відсутня практика оприлюднення декларацій про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання на сайтах місцевих рад. У Кропивницькому оприлюднено виключно частину біографічної інформації.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *