Політика

Соціально-економічний розвиток Кіровоградщини має показник нижче середнього по Україні

Міністерство регіонального розвитку оприлюднило результати моніторингу розвитку регіонів за 2018 рік, в якому Кіровоградщина посідає 15 місце з 25-ти. 

На підставі даних статистики по 24 областям та м. Києву виставляються оцінки щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах. Відповідна інформація міститься на офіційному сайті Кіровоградської ОДА та сайті Мінекономрозвитку.

Так, у минулому році спостерігалася тенденція до падіння показників по фінансовій самодостатності (на 11 пунктів), доступності та якості послуг у сфері охорони здоров’я (на 2 пункти) і по розвитку малого і середнього підприємництва (на 1 пункт).

По 2 напрямках Кіровоградська входить до першої п’ятірки. Це – розвиток малого та середнього підприємництва та доступність і якість послуг у сфері освіти (4 місце).

Найкращі показники мають Київська, Харківська та Рівненська області. За кількістю населення та площею остання є схожою із Кіровоградською, проте наш регіон зайняв 15-те місце.

Найнижчі показники мають Миколаївська, Одеська, Чернігівська, Донецька та Луганська області.

Показники рейтингу – індикатор ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *