Політика

Підняти податок на оренду нерухомості в Кропивницькому у 5 разів не вдалося

Сьогодні, 21 травня, відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку, з питань діяльності ради, депутатської етики, Регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій.

На розгляд виносилося питання чергового підвищення податкових ставок на нерухоме майно у Кропивницькому. Якщо в минулому році ця цифра була на рівні 0,3% від мінімальної заробітної плати за один квадратний метр, то вже зараз департаментом економічного розвитку пропонується закріпити ставку податку на рівні 1,5%. Начальник департаменту економічного розвитку та інвестицій Маріанна Морква пояснила таку ініціативу вимогами законодавства.

Депутат міської ради Сергій Бойко зазначив, що таке підвищення наразі є недоцільним для обласного центру, адже в такому разі погіршиться інвестиційний клімат, а містяни, зважаючи на таке суттєве зростання, взагалі стануть сплачувати менше.
 
Голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій також висловив думку доопрацювати запропонований проект рішення:

“Бачу намагання департаменту економічного розвитку усілякими способами наповнити бюджет. Але хочу загострити увагу, що, перш за все, слід працювати з тими власниками нерухомості, які не сплачують податки взагалі. Я аналізував це питання і переконаний – необхідно ретельно працювати в цьому напрямку”.

Депутат також наголосив на необхідності спочатку провести відповідне зонування території, тому що накладати один і той самий відсоток від мінімальної заробітної плати за один квадратний метр (який пропонують підвищити в 5 разів) на, приміром, приміщення комерційної діяльності в центрі міста та нерухомість у віддалених мікрорайонах, є, як мінімум, несправедливо.

Члени постійних комісій вирішили відправити документ на доопрацювання з урахуванням усіх висловлених пропозицій, зокрема, обов’язкового проведення зонування. В іншому випадку – залишити розмір ставки податку на нерухомість на рівні минулого року (без змін).

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *