Суспільство

Батьки кропивницьких школярів просять дозволити дітям самим обирати сніданки

Відкрити буфет, щоб діти в школі могли самі обирати що їсти просять батьки кропивницьких учнів. Про це розповіла Суспільному мама учениці Кущівської гімназії Аліна Антоновська. Нині школярі отримують сік, кефір з булкою або чай з печивом. Запровадили такі сніданки на час карантину. На їжу для 11-ти тисяч дітей виділили 8 мільйонів гривень з міського бюджету, розповіла начальниця управління освіти Лариса Костенко. Видавати сніданки рекомендували в класах, щоб діти менше ходили приміщеннями.

У їдальні Кущівської гімназії чотири столи на чотири місця кожен. Як діти їдять в умовах карантину, пояснює медсестра Олена Скотаренко.

“Ми видаємо сухі сніданки діткам, в паперових стаканчиках, булочки або печиво, вони запаковані”.

Раніше у їдальні знаходився шкільний буфет. Зараз він не працює у зв’язку з вимогами адаптивного карантину. Мама учениці 4-го класу Аліна Антоновська вважає, буфет повинен працювати, щоб діти могли самі обирати, що вони їстимуть.

“Коли тут був буфет, ми не переживали. Я знала, що моя донька не побіжить через дорогу у магазин і не купить прострочену продукцію”.

Сніданки мають бути більш різноманітні, вважає мама учениці 1-го класу Вікторія Кривенко.

”Щоб булочок було більше різноманіття, а не 2 чи 3 види, щоб дітям було з чого вибирати”.

Які мають бути сніданки для дітей, пояснює гастроентеролог обласної дитячої лікарні Вікторія Ткачова.

“До раціону дітей краще включити супи, борщі, каші, овочі, фрукти, соки. Це повинна бути їжа, яка легше засвоюється. Діти повинні харчуватися правильно”.

Каже, сухі сніданки можуть призводити до того, що у дітей буде розвиватися гастрит, печія, нудота.

Буфет за час карантину не відкриють, аби там не скупчувались діти – сказала директорка.

Сухі сніданки у школі – це тимчасове рішення міського управління освіти і Держпродспоживслужби, говорить начальниця відділу Держпродспоживслужби в області Галина Сабадаш.

“Хочу наголосити, що сніданки передбачені як додатковий прийом їжі для школярів, безпосередній сніданок повинен бути організований у домашніх умовах – правильний сніданок”.

Таке харчування планують до завершення карантину.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *