Політика

Торгівельні ряди на Жадова можуть поповнитися черговим магазином (МАФом)

Йдеться про територію навпроти супермаркету «АТБ» на вулиці Генерала Жадова. Починаючи з 2015-го року вказана ділянка почала поступово заповнюватися торговими павільйонами, а до законності перебування деяких із них взагалі існувало безліч питань.

Журналісти видання «Без купюр» в лютому 2019 року вже писали про історію появи магазину, де нині здійснюється торгівля пивом відомої марки. Так, за даними авторів публікації, землю спочатку виділили під будівництво гаража, але ділянки невдовзі викупили і вони перейшли у приватну власність. Чи в наявності містобудівні умови та паспорт-прив’язки – достеменно невідомо, проте, оскільки земля приватна, власники мають право вільно нею розпоряджатися, й тут накладаються норми Цивільно-процесуального кодексу.

Варто зазначити, що комісія з демонтажу тимчасових споруд у міській раді не проводилася ще з минулого року. Магазин успішно функціонує по цей день:

Всього за декілька метрів у сусідніх кіосках можна придбати практично все. Спектр послуг тут великий – від овочів до цигарок (за виключенням одягу). І це в той час, коли навпроти розташовується продовольчий супермаркет.

Але тенденція забудов об’єктами торгівлі по вулиці Жадова (навпроти «АТБ») продовжується й надалі. І мова тут йде навіть не про маленькі торгівельні павільйони в 30 квадратних метрів, а ймовірно габаритний магазин розміром більш ніж в 300 квадратів.

На останньому сесійному засіданні в міській раді на розгляд депутатам був поданий проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 27. 11. 2018 № 2158». Ним передбачалося внесення змін до вже затвердженої земельної ділянки на вулиці Генерала Жадова (навпроти «АТБ – маркет»), збільшивши розмір з 96 квадратних метрів до 330. Право оренди на дану земельну ділянку терміном на 25 років, згідно документу, набувається на аукціоні з правом у подальшому передачі її в суборенду. Цільове призначення: будівництво та обслуговування будівель торгівлі.

Депутат міської ради Сергій Бойко під час сесійного засідання, перед голосуванням запитував в.о. управління земельних відносин Олега Вовенка, у чому полягає необхідність таких змін, і яким чином буде використовуватися земля. Останній послався на визначення цільового призначення і зазначив, що заявник повторно звернувся з проханням розширити межі земельної ділянки (в ТРИ РАЗИ).

Міський голова Андрій Райкович з цього приводу зауважив, що найголовніше в цьому питанні – забезпечення надходження коштів у бюджет від комерційної діяльності. Депутати міськради погодили винесений проект рішення.

Для того, аби використати 330 квадратних метрів на вулиці Жадова (навпроти «АТБ»), Заявнику потрібно оформити землевпорядну документацію, зокрема, взяти участь в аукціоні, затвердити проект землеустрою тощо.

Тож дізнатися, що саме з’явиться поруч із пивним «магазином-гаражем» та рештою ларків, містяни дізнаються вже невдовзі. Адже у разі проходження й погодження усіх необхідних процедур, орендар вказаних 330 квадратних метрів отримає можливість здавати землю в суборенду іншим особам. Відтак, чи з’явиться там імовірний габаритний торговий павільйон, чи декілька дрібних кіосків – покаже час.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *