Політика

Торги не відбулися: у Кропивницькому знову шукатимуть підрядників для капремонту провулку на Кущівці

Згідно Програми ЖКГ, у 2019 році має відбутися капітальний ремонт провулку Середнього від вул. Генерала Родимцева до вул. Кримської у м. Кропивницькому (мікрорайон Кущівка). Реалізація вказаної ініціативи потребує витрат у розмірі близько 5-ти мільйонів гривень.

Управління ЖКГ у міській раді Кропивницького оголосили відповідний тендер. 8 квітня – кінцевий строк подання пропозицій, а 10-го власне розпочався аукціон. Згідно даних майданчику публічних закупівель “Prozorro“, очікувана вартість сягнула суми 5 079 025 гривень.

Так, пропозиції подали чотири компанії:

ТОВ “АГ КАПІТАЛ ГРУП” (4 491 500 грн.);

ДП “КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР (4 514 000 грн.);

МП “Тарон” (5 078 700 грн.);

ТОВ “АРАКА” (5 079 012 грн.). 

Економічно найвигіднішою була пропозиція ТОВ “АГ КАПІТАЛ ГРУП”, але в результаті розгляду було встановлено, що в складі цієї тендерної пропозиції існує ряд розбіжностей з вимогами тендерної документації. Відтак, пропозицію відхилили.

Проблеми з документами виникли і в іншої фірми (ДП “КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР). Отже, компанія також отримала відмову.

Після цього тендерний комітет Головного управління житлово-комунального господарства розглянув пропозицію МП “Тарон”, відповідно до якої, роботи коштували б вже на пів-мільйони гривень дорожче, аніж у попередніх двох учасників. Пропозицію таки відхилили, адже МП “Тарон” надали характеристики (відповідно до яких і формується ціна) до іншого предмету закупівлі.

Не вдалося і останній фірмі (ТОВ “АРАКА”) стати переможцем тендеру. Управління ЖКГ у протоколі відхилення обгрунтували відмову тим, що в складі тендерної пропозиції вказаної компанії знову існує ряд розбіжностей з вимогами тендерної документації, а саме: відсутності низки необхідних документів, зокрема, підтверджуючих поставку дорожніх матеріалів.

Отже, згідно Закону про публічні закупівлі, всі тендерні пропозиції були відхилені, що означає повторний запуск процедури з пошуку підрядних організацій для здійснення капітального ремонту провулку Середнього на Кущівці.

Які компанії візьмуть участь у майбутніх торгах, дізнаємося невдовзі.

Показати більше

Схожі статті