Політика

У Кропивницькому активісти пікетували “кавовий” МАФ на Набережній

Сьогодні, 11 квітня, громадські активісти зібралися на Набережній біля скандального павільйону, будівництво якого, незважаючи на безліч нюансів із законністю розміщення  і супротив містян, таки завершилося.

Нагадаємо, спорудження чергового МАФу на Набережній розпочалося ще у 2015 році, коли місцевий ФОП Дехтярьов отримав паспорт-прив’язку на даний торговий павільйон від управління архітектури та містобудування (від 30 жовтня 2015 р.). Протягом двох років споруда займала місце на Набережній, але за цей час в міський бюджет не сплачувалося жодних коштів – ніяких договорів про оренду землі не укладалося. У 2018 році на комісії з демонтажу тимчасових споруд виявилося, що паспорт-прив’язки анульований. Відповідно, павільйон мали знести. Але згодом стало відомо, що документ, який ніби скасували, насправді чинний. На даний момент до споруди підключені всі необхідні комунікації, на її місці відкрилася кав’ярня.

Питання актуальне також в розрізі майбутньої реконструкції міської Набережної. Громадськість висловилася за демонтаж павільйону, котрий розташовується в рекреаційній зоні.

До того ж, вчора, 10 квітня, біля нової кав’ярні встановили літній майданчик, хоча розміщувати місця на вулиці можна виключно з погодження міської ради і не раніше, ніж 15 квітня.

Показати більше

Схожі статті