Політика

У Кропивницькому намагатимуться врегулювати питання обрізки дерев “під стовбур”

Випадки обрізання дерев “під стовбур” все частіше мають місце в обласному центрі. Резонансі ситуації зумовлені діяльністю КП “Благоустрій” та КП “Єлізавета”, котрі здійснюють обрізку дерев таким чином, що в теорії може цілком призвести до їх загибелі.

Відреагував на проблему голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій, зареєструвавши проект рішення  про встановлення мораторію на омолоджувальне обрізання дерев у місті Кропивницькому.

“Ця проблема є надзвичайно гострою і актуальною в нашому місті – адже обрізання дерев «під стовбур», на жаль, вже стало «фірмовою ознакою» Кропивницького. Ледь не щороку ми спостерігаємо варварську «омолоджувальну» обрізку дерев – не зважаючи на постійні протести активістів та небайдужих громадян. Але зупинити цей процес, навіть спільними з активістами та містянами зусиллями – досі не вдалося”, – зазначив депутат.

О. Цертій разом з представниками коаліції громадських організацій «Рада Експертів» ( до якої зокрема входять ГО «Асоціація Політичних Наук», ГО «Озеленення Кропивницький») вивчили досвід інших міст. При розробленні відповідного проекту рішення, за основу були взяті напрацювання і окремі рішення Київської міської ради.

Ось, як нещодавно здійснювалася обрізка дерев на вулиці Преображенській та біля 32-ї школи:

 

Отже, мораторій на омолоджувальне обрізання дерев пропонується встановити на 2 роки, до моменту, поки не буде розроблений Порядок щодо обрізання та формування крони дерев у місті Кропивницькому. Для розробки цього Порядку пропонується створити широку групу з експертів, спеціалістів, депутатів, представників профільних підприємств, установ та організацій, представників профільних наукових та науково-дослідних організацій, представників громадських організацій тощо.

 

Показати більше

Схожі статті