Політика

Вулиця Тютюшкіна: чого чекати мешканцям

У 2018 році на капітальний ремонт доріг Кропивницького разом з виготовленням проектно-кошторисної документації з міського бюджету передбачалося виділити 72, 64 мільйонів гривень. Кошти держбюджету складали 12, 22 мільйона гривень.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

До об’єктів капітального ремонту увійшли три вулиці, які розташовуються в межах мікрорайону Новомиколаївка (вул. Короленка, вул. Братиславська, вул. Семена Тютюшкіна). В 2018 році ремонти були так і не завершені, а тому здійснення капітальних ремонтів дорожнього покриття на вказаних територіях перенесли на 2019-рік, визначивши їх перехідними.

Ще на самому початку проведення ремонтних робіт по вулиці Тютюшкіна багато місцевих жителів висловлювали незгоду із розширенням проїжджої частини до 7-ми метрів, адже це відкриває можливості для руху вантажних фур, що в рамках приватного сектору, є досить ризикованим для безпеки будинків (переважна більшість яких була побудована ще в 1920-1940-х роках). Але капітальний ремонт дороги таки розпочався. Загальний кошторис склав більше тринадцяти з половиною мільйонів гривень. Відповідна інформація міститься на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Протягом 2018-го року використали суму в розмірі 3 мільйони гривень.

Мешканці сподіваються, що в 2019-му році роботи будуть проведені належним чином, а будівництво “не заморозиться”. Адже наразі між окремими відрізками вулиці Семена Тютюшкіна спостерігається чималий дисонанс. Ось, як виглядає викладена дорога у 2018 році:

Неподалік, на тій же вулиці, наявна зовсім інша картина. Грейдерування проведено, але роботи досі не проводяться, що призводить до незручностей для місцевих жителів.

Оскільки вказаний об’єкт вважається перехідним на 2019 рік, є сподівання, що всі роботи будуть проведені вчасно і належним чином. Разом з тим, містяни просять врахувати під час проведення капремонту й інші нюанси. Так, мешканка прилеглої вулиці Павла Сніцаря (колишня Ленінградська) Ніна Олександрівна  звернулася до редакції “Прожектора” висвітлити проблему, з якою вона зіштовхується останнім часом:

“Я живу прямо на перехресті Тютюшкіна та Ленінградської. Остання – дуже вузька. Дорогами їздять вантажні фури. На розі Тютюшкіна й Ленінградської. Навпроти їхала ще одна важковага машина. Прошу відповідні служби вжити дій для того, аби вантажний транспорт здійснював рух іншим шляхом. За таких умов, мені просто можуть пошкодити паркан, а на встановлення нового я коштів не маю. Біля мого гаражу був постелений бетон. В рамках капремонту його розбили, побудувавши на його місці алею. Тепер, коли до мене приїжджала дочка, ми були вимушені залишати автомобіль у сусідів. Прошу звернути увагу на маленький “шматок” від Ленінградської до Куйбишева і врахувати наші побажання. Я не проти звичайного транспорту, але вважаю, що рух великогабаритного має бути або заборонений, або для цього потрібно вживати окремі дії”.

Відповідна інформація повинна була бути донесена членам постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності, і зокрема, керівництву Управління ЖКГ, але через те, що кворум не зібрався, засідання перенесли на понеділок, 18 березня. Ми повідомили про прохання жителів працівників Управління ЖКГ, аби ті врахували зауваження громади.

Показати більше

Схожі статті