Політика

“Райкович, не знищуй Центральний сквер!” – активісти закликають взяти участь у незвичайній фотосесії

Таким чином активісти та містяни виголошують незгоду з рішенням міського голови провести заміну дерев з Центрального скверу на “естетичніші”.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

 таке доручення озвучив Андрій Райкович 4 березня на апаратній нараді.

«Викривлені, перекошені дерева – це не краса Центрального скверу, це серйозний недолік. Ніякої історичної цінності в сосні, що скручена «у три погибелі». Прибрати, замінити на високоякісну, естетичну рослину, що відповідає парковій культурі», – сказав Андрій Райкович.

Це рішення обурило еко-активістів та кропивничан. Зокрема, громадська активістка, яка неодноразово порушувала питання винищення зелених насаджень у Кропивницькому, Надія Паливода на своїй сторінці у Фейсбуці пише:

“Людям потрібен сквер тут, де він був завжди. І потрібні великі листяні дерева, тому що вони, на відміну від Райковича, дають кисень і затишок, і створюють маленький оазис серед запиленого і шумного центру міста. ВОНИ НЕ КРИВІ. Це красиві могутні дерева, які ростуть тут багато років. Чи переживуть вони Райковича? – Це залежить від нас”.

Активістка закликає містян долучитись до фотосесії “Райкович, не знищуй Центральний сквер!”, яка відбудеться 8 березня о 12:00.

“Ми сфотографуємося під кожним деревом нашого скверу – і на цих фото буде видно, що ВОНИ НЕ КРИВІ. Всі фото ми викладемо в групі. Дуже потрібна ваша участь – адже це може бути остання фотосесія для цих дерев”, – зазначає Надія Паливода.

Показати більше

Схожі статті