Політика

Щоб вирішити питання із нормативно-грошовою оцінкою земель, у Кропивницькому створять робочу групу міської ради

Відповідну думку висловив сьогодні, 4 березня, на апаратній нараді міський голова Андрій Райкович. Очільник міста звернувся до свого профільного заступника Олександра Мосіна із дорученням звернути увагу на діалог з промисловцями відносно положень нормативно-грошової оцінки земель міста Кропивницького.

Про це іонформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року підприємці (землекористувачі, власники землі) стали отримувати витяги в Держгеокадастрі, відповідно до яких здійснюються розрахунки плати за землю. Показники зросли вдвічі, втричі, а подекуди й в шестеро разів, порівняно із минулим роком.

“Треба надати розширені консультації, провести роз’яснення, щоб усім було чітко зрозуміло, які саме державні вимоги перед ними ставляться. Підприємці шоковані й стурбовані рішенням Мінагрополітики відносно порядку призначення максимального коефіцієнту три. Але ця постанова не може бути змінена, місцеві органи самоуправління не в змозі скасувати дане рішення”, – зауважив очільник міста.

Андрій Райкович доручив також створити спеціальну робочу групу в міській раді, які досліджуватиме це питання. Профільний заступник міського голови Олександр Мосін  повідомив про нещодавню зустріч із промисловцями міста, на якій також було вирішено створити робочу групу під головуванням співвласника і голови наглядової ради компанії «Гідросила ГРУП» Павла Штутмана спільно із працівниками Держгеокадастру.

Міський голова відреагував наступним чином:

Я маю на увазі робочу групу міської ради міста Кропивницького під Вашим (Мосіна О.В.) головуванням. А Павло Леонідович (Штутман) може створювати хоч 10 робочих громадських груп. А Ви очолите групу, яка несе адміністративно-правову відповідальність перед громадою. В її склад має увійти начальник юридичного відділу, представники управління земельних ресурсів, за згодою – працівники Держегеокадастру”.

Також була висловлена думка залучити в спеціальну робочу групу міської ради і депутатів.

«Мені вже пропонують виносити відповідний проект-рішення на сесію наші провідні депутати», – розповів Андрій Райкович. 

Певно, мова йде про проект-рішення, зареєстрований головою фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександром Цертієм, який передбачає скасування затвердженої технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького Кіровоградської області. Документ розміщений депутатом на сторінці в соціальній мережі Facebook:

Показати більше

Схожі статті