Суспільство

Фірму, пов’язану з кропивницьким екс-нардепом продали, а навпроти Козачого острову тривають роботи

Мова йде про земельну ділянку на вулиці Нейгауза, 8 у Кропивницькому (навпроти парку Козачий острів). Раніше ми вже писали про скандал, який виник внаслідок будівництва там нового об’єкту: за словами місцевих, активно споруджується цілодобова автомийка самообслуговування, проте у міській раді, а також ДАБІ зазначають – виконуються роботи з облаштування будівель торгівлі.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Оскільки з’ясувалися нові обставини, а будівництво вступило в активну фазу, ми вирішили ще раз розібратися в цій темі.

ХТО БУДУЄТЬСЯ

Більше 20-ти років на земельній ділянці по вулиці Нейгауза не проводилося жодних робіт, хоча земля перебувала в оренді окремих осіб (Л. Рибака, С. Хільченка та Ю. Шарова), які в 2008-му році передали її в суборенду приватному підприємству “Промбудагросервіс” на 20 років під розміщення адміністративно-торговельного комплексу.

До квітня 2019 року серед засновників фірми значився брат екс-нардепа Ігоря Шарова. Проте 17 квітня власник змінився – у зв’язку зі стовідсотковим набуттям права власності фірму очолив Юрій Шубін. Відомо, що пан Юрій 1996 року народження, до недавнього часу був студентом, засновником або власником інших компаній (принаймні, в Кропивницькому) не значиться. Статутний капітал сягає 100 000 гривень. Основний вид діяльності: техобслуговування й ремонт моторних транспортних засобів.

На наступний день, 18 квітня, Юрій Шубін уповноважує громадянина Дмитра Анісова (1993 року народження) бути представником ПП “Промбудагросервіс”. Власне останній і розпочав будівництво, що підтверджував нам у коментарі.

За словами місцевих жителів, на 3000 квадратних метрів комунальної землі нині будується автомийка, хоча згідно норм, прописаних у Законодавстві, в такому разі має бути здійснено відступ більше 100 метрів від житлового масиву. Сам забудовник вказані закиди відкидає і наполягає на тому, що зводить “будівлі торгівлі”.

Жителька сусіднього будинку Раїса Стратуленко продемонструвала нам стос відповідей на подані нею запити в міську раду, Водоканал, ДАБІ тощо. У відповіді заступника міського голови Олександра Мосіна, зокрема, йдеться: “…Замовнику будівництва було надано роз’яснення (попередження) про необхідність неухильного дотримання затверджених проектних рішень при будівництві адміністративно-торговельних будівель та використання земельної ділянки за її цільовим призначенням“.

Відповідь ДАБІ:

Варто зауважити, що документ підготовлений однофамілицею головного інженеру вказаного будівництва.

ЩО БУДУЄТЬСЯ

Як зазначалося, жодних порушень у різноманітних державних установах та інспекціях не побачили, а міський голова запевнив жительку сусіднього будинку, що триматиме це питання на контролі. Жінка  постійно інформувала громаду через ЗМІ та соціальні мережі відносно будівництва навпроти Козачого острову, адже вікна її другого поверху прямо виходять на новий об’єкт спорудження. Нині зробити це неможливо, адже забудовник встановив 4-метровий паркан, чим, імовірно, порушив норми по санації.

Наразі будівельники перекрили пішохідну доріжку біля огородженої території.

За роз’ясненням ми звернулися безпосередньо до Дмитра Анісова, який ініціював будівництво. Чоловік запевнив, що роботи здійснюються в рамках затвердженого проекту. Відносно імовірного спорудження автомийки, Дмитро Анісов зазначив наступне:

“Це вже нікому не цікаво. На даний час жодної автомийки не буде. Буде два магазини, встановлені навіси. А в майбутньому може бути, що завгодно. Я, наприклад, можу здати в оренду. Мене почали взагалі “пресувати” з ДАБІ зараз”.

Уточнення. Згідно даних Публічної карти України, земля визначається як комунальна, а не приватна власність:

Відносно спорудження паркану, Дмитро Анісов пояснив: “норми санації ми не порушуємо, адже знаходимось на північному боці. Мова йде про адмінбудівлі“.

І додав:

“Мені “фіолетово”, я за те, щоб інформація була правдивою. Вона (прим. – сусідка) – зацікавлена особа. Якби в нас були якісь порушення, то нам би вже скасували містобудівні умови та обмеження”.

В умовах водовідведення в положенні “середньодобове скидання стоків“, які видавалися Водоканалом, вказується 25 кубічних метрів на добу.

Дмитро Анісов прокоментував, що подавалися вони давно і був вказаний саме такий об’єм скидання стоків “для перспективи“.

Ми звернулися за коментарями до інших жителів будинків, які межують з будівництвом. Так, пані Наталія з цього приводу зазначила наступне:

“Я переконана, що там буде автомийка. Ну не схоже це на магазин навіть візуально, погляньте самі. Якщо там дійсно збудують магазини, я не проти. Але зараз ми бачимо зовсім інше. Уявіть, чим будуть дихати люди у разі спорудження автомийки…”

Інша місцева жителька, будинок якої межує із територією по вулиці Нейгауза, 8, розповіла наступне:

“Ми також невдоволені й стурбовані ситуацією, яка склалась. Вибудовують гігантський паркан, а там дерева. Неподалік також є автомийка, але поруч не розміщуються приватні будинки. Тут же, на Нейгауза, вже встановили навіси. Я вважаю, що там будується автомийка. Торгових рядів на кшталт тих, що будуються я ще не бачила. І це в самому центрі міста. Нехай відповідні органи звернуть на це уваги і ми заспокоїмось”, – зазначила пані Наталя.

На прохання місцевих жителів порівнюємо автомийки самообслуговування з інших міст, взяті з мережі з будівництвом на вулиці Нейгауза, 8.

Наразі роботи по спорудженню “будівель торгівлі” тривають.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *