Вся УкраїнаПолітика

Україні пригрозили скасуванням безвізу в ЄС та позбавленням підтримки МВФ: що трапилося

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International попередила Україну про можливість позбавлення безвізового режиму із країнами Євросоюзу та позбавлення підтримки Міжнародного валютного фонду.

про це інформує “Моє Місто” з посиланням на OBOZREVATEL.

Як йдеться в заяві на сайті організації, це пов’язано зі скасуванням 26 лютого Конституційним судом статті КК, що передбачає покарання за незаконне збагачення.

Уточнюється, що відповідне рішення послаблює зусилля країни у боротьбі з корупцією, підриває до 65 відкритих розслідувань і безпосередньо впливає на чотири справи проти високопосадовців, які вже розглядалися в суді.

Організація вважає, що це порушує міжнародні зобов’язання України, в зв’язку з чим уряд країни закликали негайно вжити всіх необхідних заходів для виправлення ситуації.

Конституційний Суд

За її словами, посадові особи, обвинувачені в корупції, повинні бути притягнуті до відповідальності.

Якщо рішення не буде знайдено, є шанс, що безвізовий режим країни з ЄС і фінансова допомога МВФ будуть заморожені, що перешкоджатиме економічному розвитку країни”, – наголосила вона.

Transparency International

  • У Верховній Раді був зареєстрований проект закону, яким пропонувалося звільнити чиновників від відповідальності за придбання або передачу статків, походження яких вони не можуть пояснити.
  • НАЗК встановило, що чиновники в деклараціях вказали недостовірні відомості на загальну суму понад 8,6 млрд гривень.
  • Стало відомо, що президент Петро Порошенко має намір подати до Верховної Ради новий проект закону про відповідальність чиновників за незаконне збагачення.
  • 26 лютого Конституційний суд визнав невідповідною Основному Закону статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за незаконне збагачення.
  • Пізніше було окубліковано текст рішення КС про скасування відповідальності.
Показати більше

Схожі статті