Політика

Сміттєвий колапс у Кропивницькому: відходи не вивозять тижнями

Питання вчасного вивозу твердих побутових відходів і сміття з приватного сектору та майданчиків біля багатоквартирних будинків у Кропивницькому залишається актуальним. В обласному центрі відповідні послуги надаються приватним підприємтсвом ТОВ “Екостайл”, до роботи якого у містян вже встигло виникнути багато запитань.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Нагадаємо, взимку компанія-монополіст не забирала сміття з приватного сектору протягом 2-х тижнів, пояснюючи це складними погодними умовами. 12 лютого відбулася прес-конференція за участі предтсавників ТОВ “Екостайл” у міській раді. Начальник комерційного відділу підприємства Анна Скічко тоді зазначала, що відповідно до умов договору, ТОВ “Екостайл” може здійснювати роботу належним чином лише за наявності доступу до контейнерів.

Сьогодні, 2 березня, в соціальній мережі “Facebook” містяни почали висловлювати своє обурення з приводу невивезеного сміття. На фото: вулиця Полтавська. Світлина взята з публікації Pribram Ivan в групі “Кіровоград UA”.

Схожа ситуація спостерігається і в інших мікрорайонах міста. Ось, що відбувається на вулиці Пляжній:

На вулиці Леваневського, станом на 17.30, сміття також забране не було:

Зв’язатися із представниками підприємства телефоном не вдалося – номери, що вказані на офіційному сайті ТОВ “Екостайл” в розділі “Контакти” знаходяться або поза зоною досяжності, або не відповідають.

Нагадаємо, міський голова Андрій Райкович неодноразово робив зауваження на адресу належної якості роботи ТОВ “Екостайл”, а голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертійнавіть розробив відповіний депутатський запит, який був підтриманий депутатським корпусом на сесії. В ньому, з-поміж іншого, зазначається наступне:

Доручити Управлінню ЖКГ і департаменту економіки негайно розпочати пошук компаній, які можуть надавати альтернативні послуги з вивезення сміття в місті Кропивницькому для створення конкуренції. Також вивчити можливість створення комунального підприємства. Інформації відносно цього донести до депутатів через постійні депутатські комісії.”

До того ж, існують запитання відносно тарифної політики підприємства.

Показати більше

Схожі статті