Політика

Фірма кропивницької депутатки без торгів отримає 1,6 мільйонів гривень від КП “Теплоенергетик”

Кропивницьке комунальне підприємство «Теплоенергетик» прозвітувало про підписання з ТОВ «Виробничо-комерційний центр «ОЛЕУМ» 15 безконкурентних підрядів на загальну суму 1,63 мільйона гривень.

Про це повідомляє “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Відповідні контракти опубліковані в системі ProZorro 24, 25, 28 січня, а також 11 лютого цього року. Водночас, послідовність нумерації договорів не відповідає датам їхнього підписання. Зокрема, документи №11, 14 та 15 підписані у четвер 24 січня, договори №12,17 та 18 – 25 січня, а №13 і №18 – 28 січня 2019 року. Номери договорів підписаних 11 лютого взагалі йдуть в різнобій: №391, 392, 3/1, 143, 144, 375 та 141.

Самі контракти однотипні та відрізняються лише предметом закупівлі і ціною. Специфікація у викладених на ProZorro файлах відсутня, а формулювання «ціна, асортимент та кількість товару, який входить у конкретну партію, остаточно узгоджується сторонами в рахунках-фактурах», дозволяє купувати що завгодно та в якій завгодно кількості не виходячи за рамки передбаченого бюджету.

Загалом же «Теплоенергетик» витратить кошти на наступні товари:

Електрообладнання – 180 тисяч гривень;
Формений одяг – 131,89 та 61,285 тисяч гривень окремими договорами;
Будівельні товари – 150 тисяч гривень;
Куртки бавовняні на утепленій підкладці – 89,93 тисяч гривень;
Арматура трубопровідна – 90 тисяч гривень;
Електророзподільні кабелі – 90 тисяч гривень;
Труби, муфти, фланець, шланг та ін. – 90 тисяч гривень;
Вироби з дроту – 90 тисяч гривень;
Взуття різне – 90 та 60 тисяч гривень окремими договорами;
Конструкційні матеріали – 290 та 40 тисяч гривень окремими договорами;
Будівельні прути, стрижні, дроти та профілі – 30 тисяч гривень;
Електрична апаратура для комутування та захисту – 150 тисяч гривень.
Минулого року підприємства також досить плідно співпрацювали підписавши за рік 21 договір на загальну суму 2,51 мільйона гривень. Конкурентні торги комунальне підприємство не проводило. За весь минулий рік комунальне підприємство, яке щорічно дотується з бюджету міста на десятки мільйонів гривень, взагалі не оголошувало відкритих торгів чи конкурентних допорогових закупівель.

Підрядник комунальників ТОВ «ВКЦ «ОЛЕУМ» належить депутатці міської ради Кропивницького Катерині Шамардіній, яка разом з чоловіком Олександром Шамардіним, головою постійної депутатської «земельної комісії», входить до фракції партії «Рідне місто». 3% статутного капіталу фірми внесли співзасновники Анатолій Машковський та Андрій Олійник. Очолює підприємство Олексій Олійник – екс-депутат та колишній заступник міського голови Кропивницького, який у 2015-му балотувався до ради від «Рідного міста».

Починаючи з серпня минулого року КП «Теплоенергетик» очолює Олександр Чельник, один із засновників Кіровоградської обласної організації «Християнсько-демократична партія України» від якої у 1998 році він балотувався до Верховної Ради України, а також екс-очільник Новоукраїнського цукрового заводу.

Показати більше

Схожі статті