ПолітикаСуспільство

Із початку року на Кіровоградщині на воді загинули понад 40 людей

На Кіровоградщині цьогоріч на водних об’єктах загинула 41 людина, серед них – четверо дітей. На противагу за аналогічний період 2019 року загиблих через порушення правил безпеки на воді було 32.

Про це повідомили 22 липня під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

Заступник начальника Управління ДСНС у Кіровоградській області Василь Штогрін наголосив на тому, що всі випадки загибелі сталися у місцях непридатних для купаннях. Переважно йдеться про водойми в сільській місцевості чи затоплені кар’єри.

Згідно офіційних даних, найпоширенішою причиною загибелі людей є алкогольне сп’яніння.

Із початку року 12 мешканців області втопились через надмірне вживання спиртних напоїв. Дев’ятеро не дотримались правил безпеки під час риболовлі, восьмеро – під час купання, один громадянин – під час перебування на кризі в зимовий період. Ще одна людина скоїла самогубство.

Випадків загибелі на воді цьогоріч не було зафіксовано лише в м. Знам’янка, а також Гайворонському, Голованівському, Долинському, Компаніївському та Устинівському районах.

Щоб попередити зменшення кількості нещасних випадків, до 30 вересня будуть проводитись посилені рейди в місцях масового відпочинку людей на водних об’єктах.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *