Кримінал

Колишній керівник “Кіровоградгазу” постане перед судом

САП СКЕРУВАЛА ДО ВАКС СПРАВУ СТОСОВНО ЕКСДИРЕКТОРА ДЕРЖПІДПРИЄМСТВА «ЦЕНТРГАЗ» ВАТ «КІРОВОГРАДГАЗ», ОБВИНУВАЧЕНОГО У РОЗТРАТІ 8,6 МЛН ГРИВЕНЬ.

Про це інформує “Моє Місто” за інформацією САП.
 

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за результатами розслідування Управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та #НАБУ до Вищого антикорупційного суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», який обвинувачується у розтраті коштів вказаного підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі.

Розслідуванням встановлено, що у 2017 році директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб’єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства.

А саме очільник державного підприємства забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Дії колишнього посадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Важливо: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *