Політика

Кому нададуть, а кому ні субсидії в цьому році розповіли у Кропивницькому

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Начальник управління соціального захисту населення Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимир Стецюк та заступник начальника управління соціального захисту населення Фортечної районної у місті Кропивницькому ради Олена Костенко провели прес-конференцію, головною темою якої були зміни, внесені Постановою Кабінету Міністрів України до положення «Про порядок призначення житлових субсидій».

 «Зміни до положення розширили права людей на отримування субсидії. Її дозволяється отримувати через районні комісії. Раніше в документах було чітко прописано, що ті домогосподарства, які мають загальну площу 120 квадратних метрів для квартир і 200 квадратних метрів для приватних будинків не можуть претендувати на субсидію. Зараз із загальної площі змінили на опалювальну. Боржники, які мають борги у сумі 20-ти несплачених податкових мінімуми також не отримають субсидії», – розповіла Олена Костенко.

Також стало відомо, що згідно прийнятих норм, на субсидію не зможуть розраховувати особи, які за останній термін здійснили покупки на суму 50 000 грн. і більше, особи, котрі мають у власності автомобіль не старше 5-ти років,  особи, за останні 12 місяців отримали спадок або земельні ділянки та боржники.

Вона також зазначила, що раніше, коли особа більше 60-ти діб перебувала за кордоном, домогосподарство втрачало право отримання субсидії. Тепер, завдяки укладеними нашою державою міжнародним угодам, у разі сплати соціальних внесків за кордоном, і при наданні відповідних довідок в Україну, такі особи виключаються із домогосподарств. Отже, відтепер вони зможуть розраховувати на надання субсидії.

«Алко-нарко залежних виключають з домогосподарств за довідкою лікарів. Таким чином розширюється право на субсидію цим домогосподарствам. Якщо присутня несплата аліментів понад 3 місяці – дія субсидії призупиняється», – додала  заступник начальника управління соціального захисту населення Фортечної районної у місті Кропивницькому ради Олена Костенко.

Начальник управління соціального захисту населення Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимир Стецюк переконаний, що всі соціально незахищені верстви населення обов’язково отримають субсидію в цьому опалювальному сезоні.

Показати більше

Схожі статті