Спорт

Кропивницька “Зірка” розписала нічию на власному полі

Загальний рахунок матчу 3:3

Про це інформує “Моє місто” з посиланням на офіційний сайт ФК “Зірка”.

Поступаючись сумчанам після першого тайму в два м’ячі, гравці «Зірки» знайшли в собі сили не тільки відігратися, але й вийти вперед. Та втримати переможний рахунок господарям поля не вдалося – 3:3.

Cумчани розпочали матч активніше. Вже друга атака на ворота господарів принесла гостям успіх. На 7-й хвилині на ударну позицію вийшов Єгор Луговий, удар якого Роман Льопка відбив. Але наші захисники не встигли накрити Олександра Васильченка, який з близької відстані вразив ціль – 0:1. Через чотири хвилини практично в аналогічній ситуації Вадим Яворський розкрутив фінтами декількох оборонців «зіркових» й пробив у дальній кут. Здавалося б на порятунок кропивничанам прийшла стійка воріт, але першим на добиванні в оточені декількох оборонців, які знову «дивилися футбол», опинився Віктор Лиховидько, подвоївши рахунок – 0:2.

Що, цікаво, після цього, сумчани взяли м’яч під свій контроль, спонукаючи суперників на активні дії у відборі. На 21-й хвилині Іван Рудницький розрізною передачею вивів до штрафної Артема Сьомку, передачу якого в останній момент заблокували захисники. Кутовий же ніякої небезпеки не таїв. На 25-й хвилині затяжна атака, коли Олександр Бєляєв від лінії поля зробив подачу в штрафну, а м’яч повернули на Кондракова, завершилася не дуже сильним ударом нашого нападника метрів із 10-ти. Голкіпер гостей Артем Штанько був на місці. В середині першого тайму кропивничани вже володіли великою ігровою та територіальною ініціативою, шукаючи шляхи до воріт суперників. На 31-й хвилині «зіркові» мали прекрасний шанс відіграти один м’яч, але Артем Штанько відбив на кутовий потужний удар з 17-ти метрів Данііла Кондракова. І знову корнер підопічні Андрія Горбаня виконали невдало.

На 35-й хвилині «зіркові» заробили дуже небезпечний штрафний в 19-ти метрах від воріт конкурентів прямо по центру. Фірмовий удар від Івана Рудницького відбив Штанько. В ці хвилини захист гостей працював із повним навантаженням й не завжди встигав за швидкими атаками опонентів. Але господарям поля для того, щоб повернути інтригу, не вистачало голу. Сумчани ж відповідали рідкими контратаками, які таїли небезпеку через позиційні помилки Назара Виздрика. Тож, перший тайм завершився з рахунком 0:2.

У перерві Андрій Горбань замінив Назара Виздрика, кинувши в бій юного Станіслава Писарєва. А в гостей Петра Переверзу замінив Сергій Загинайлов. Господарі поля відразу ж кинулися в атаку. Та ударам кропивничан із вигідних положень не вистачало влучності. Коли ж м’яч летів у «рамку» блискуче діяв Артем Штанько. Зокрема, голкіпер сумчан зреагував на «постріл» з близької відстані Кондракова. І все ж така наполегливість «зіркових» принесла бажаний гол. На 54-й хвилині пішла довга передача з правого флангу у штрафну на Бєляєва, а той зряче відкинув на Авер’янова, який «поклав» м’яч у дальній кут – 1:2.

Відчувши упевненість, підопічні Андрія Горбаня продовжували йти вперед і створювали небезпечні моменти. Але Даніілу Кондракову відверто не щастило та й Штанько на останньому рубежі діяв дуже впевнено. І все ж наш форвард свого досягнув. Хоча й забив свій гол з пенальті, який було призначено за порушення правил проти Авер’янова. Кондраков із «точки» шансів на порятунок

Штаньку не залишив – 2:2.

Сумчани миттєво провів дві заміни, адже відчувалося, що гості відверто «підсіли». І тут свій шанс не використав Бєляєв, якого сам на сам вивів прекрасною передачею Рудницький. На жаль, захисник у відчайдушному підкаті завадив удару нашого хавбека. І тут «огризнулися» гості, коли на удар з 16-ти метрів спокійно зреагував Льопка.

Надалі, коли на поле опустився густий туман, пішла гра на зустрічних курсах. М’яч майже не затримувався в середині поля, а атаки завершувалися ударами. Зокрема, Штанько відбив потужний «постріл» Маткобожика, а Льопка двічі також рятував свою команду. Андрій Горбань для того, щоб додати швидкості попереду, випустив на поле, замість Бєляєва з Павлюком, Касімова та Лопушенка.
І такий штурм приніс господарям поля успіх на 79-й хвилині. Після тривалої атаки та прострілу в штрафну з правого флангу, м’яч у свої ворота спрямував Лука Надірадзе – 3:2.
Гості побігли відіграватися й Сергій Загинайлов, після кутового, відверто вибачив суперників, не влучивши у ворота з близької відстані. У відповідь «зіркові» забили, але арбітр зафіксував офсайд у Кондракова. Далі Льопка врятував команду після потужного удару, а Авер’янов не влучив у ворота з близької відстані.

Відкритий футбол продовжувався й атака на одні ворота змінювалася відповіддю на інші. При чому шанси забивати мали, як господарі, так і гості. І удача посміхнулася сумчанам. Після подачі зі штрафного скидки від партнера та удару головою Миколи Вечірко м’яч таки опинився в сітці воріт Романа Льопки. Отже, гра, в якій, все ж, господарі були ближчими до перемоги завершилася бойовою нічиєю – 3:3.

На післяматчеву прес-конференцію представники гостей не прийшли. А наставник господарів Андрій Горбань зазначив, що перші два голи стали наслідком проблем зі складом, а третій м’яч пропустили через брак досвіду та втрату концентрації. Сама ж гра напевно сподобалася вболівальникам, але була валідольною для тренерів. Андрій Павлович похвалив своїх підопічних за характер, бажання та наполегливість, подякувавши президенту клубу Максиму Березкіну, який напередодні поєдинку зустрівся з командою й, незважаючи на всі чутки, запевнив, що «Зірка» буде жити й продовжить виступи на професіональному рівні.

Теги
Показати більше

Схожі статті