ПолітикаСуспільство

Керівника “Кіровоградгазу” звільнили без погодження з виконавчим директором “Нафтогазу”

Нещодавно голова правління НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв заявив у пресі про бажання продати “Кіровоградгаз”. А вже сьогодні стало відомо про звільнення керівника вказаного акціонерного товариства Олександра Гладкого.

Про це зокрема, на своїй персональній сторінці у мережі Facebook, повідомив виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко. Чиновник схвально відгукнувся про його роботу

“Не буду поки коментувати це рішення. Я не маю до нього відношення, мене навіть не питали. Спочатку хочу подякувати йому (прим. – Олександру Гладкому) за те, що він свого часу повірив, прийшов на чесний конкурс на цю посаду і виграв його. Особливо відзначу те, що після призначення, замість того, щоб отримувати хабар, «регулярну платню» тільки за те, щоб не помічати зловживання, Олександр за лічені місяці виявив «мертві душі», тобто списування газу на неіснуючих споживачів, і передав всі матеріали в правоохоронні органи. Наскільки я знаю, це чи не єдиний такий випадок. Ні, «мертві душі» – повсюду, але тільки Олександр, як керівник облазу, не закрив на них очі, тільки він став боротися з корупцією не деклараціями про «нульову толерантність к корупції», а реальними справами. Олександр також не взяв хабар і не пішов на «договорняк» з тими, хто вивів гроші з Кіровоградгазу перед тим, як Нафтогаз відновив свій контроль над компанією”.

В той же час, видання “Бізнес Цензор” наводить слова Вітренка щодо фактичного контролю “Кіровоградгазом” бізнес-партнера Дмитра Фірташа.

 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *