Політика

Кропивницький: на колись комунальній землі хочуть звести паркінг і продавати гаражі по 35 тисяч

На вулиці Вокзальній, навпроти залізничного вокзалу у Кропивницькому, розпочалися роботи по облаштуванню нового паркінгу біля багатоквартирного будинку, інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

5 вересня очільниця місцевого ОСББ пані Катерина викликала на місце будівництва поліцію та заявила про погрози з боку власника земельної ділянки. Конфлікт виник через те, що підрядники демонтують бетонну огорожу, придбану за кошти мешканців будинку по вул. Вокзальній, 1.

Ми вирішили розібратися, яким чином 2000 квадратних метрів землі навпроти залізничного вокзалу опинились у власності окремих осіб, та на підставі чого останні здійснюють свою діяльність. Як з’ясувалося, ніякого викупу та аукціонів (земельних торгів на конкурентних засадах) не проводилось.

10 РОКІВ ТИШІ

Все розпочалося з того, що ще у далекому 2009 році сесією міської ради на чолі з міським головою Володимиром Пузаковим було затверджено проект землеустрою щодо відведення безоплатно у власність земельної ділянки площею 2000 квадратних метрів громадянам Володимиру Усанову та Таїісії Машковській. Цільове призначення: для будівництва та обслуговування житлового будинку. Контроль за виконання відповідного рішення поклали на земельну комісію та на тодішнього першого заступника міського голови – Сергія Табалова, який є родичем нинішнього секретаря міськради Андрія Табалова.

Зазначимо, що за словами окремих колишніх працівників міської ради, за часи тієї каденції було прийнято низку неоднозначних рішень, пов’язаних із земельними відносинами.

Так чи інакше, 2000 квадратів 10 років тому перейшли безоплатно у власність громадянам Усанову та Машковській. Ніяких житлових будинків на вказаних ділянках, як визначало цільове призначення, збудовано не було.

ЗМІНА ЦІЛЬОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

10 років земельні ділянки (які сполучаються між собою) навпроти залізничного вокзалу біля будинку №1 на вулиці Вокзальній не використовувалися зовсім. І лише у 2018-му році на розгляд членам земельної комісії на чолі з головою Олександром Шамардіним потрапляє проект рішення про зміну цільового призначення вказаним земельним ділянкам. І Усанов, і Машковська, маючи у власності по 1000 квадратних метрів для обслуговування житлового будинку, просили змінити цільове призначення на “будівництво і обслуговування паркінгів та автостоянок”. Постійна комісія погодила документи.

У листопаді того ж року, сесія міської ради також погодила зміну цільового призначення, тим самим надавши дозвіл на зведення на вулиці Вокзальній нового паркінгу.

Але до цього жителі будинку №1 на вулиці Вокзальній вже встигли за власний кошт придбати та встановити бетонну огорожу під ці ділянки. Тепер їх демонтують підрядники.

Зазначимо, що згідно даних системи “YouControl“, Володимир Усанов і Таїсія Машковська значаться серед засновників  ТОВ “Аграрно-правнича компанія А.П.К”.

За інформацією, Таїсія Машковська має родинні стосунки з Анатолієм Машковським – одним із засновників  фірми ВКЦ “Олеум”. Співзасновницею цієї компанії також є депутатка міської ради нинішньої каденції від політичної партії “Рідне місто” Катерина Шамардіна. Її чоловік та колега по фракції Олександр Шамардін нині очолює земельну комісію в міськраді.

БЛАГО ІНФРАСТРУКТУРИ ЧИ, ІМОВІРНО, БІЗНЕС НА ЖИТЕЛЯХ ЗАВДЯКИ ЗЕМЛІ, ОТРИМАНІЙ КОЛИСЬ БЕЗОПЛАТНО

За словами членів ОСББ будинку №1 по вулиці Вокзальній та самої голови ОСББ, власник земельної ділянки Володимир Усанов неодноразово приходив на збори місцевих жителів і розповідав про намір тут будуватися. Так, спочатку планується зведення автостоянки й паркінгу, а згодом, за словами місцевих, імовірно, на вказаних земельних ділянках буде виділено місце для будівництва близько 50-ти гаражів. Були навіть озвучені цифри – один такий гараж коштуватиме 35 тисяч гривень. 

Ми звернулися за коментарем до власника землі Володимира Усанова, щоб той підтвердив або спростував викладену інформацію, але останній не захотів розмовляти телефоном і двічі кинув слухавку.

У свою чергу, голова ОСББ написала заяву в поліцію відносно демонтажу бетонного паркану, котрий купувався за кошти місцевих жителів декілька років тому.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *