Суспільство

У Кропивницькому розповіли про боротьбу зі злочинністю і комунікацію поліції з громадянами

На цьому начальник поліції Кіровоградської області наголосив під час прес-конференції за результатами діяльності відомства у 2019 році, яка відбулася сьогодні, 24 січня.

«У січні минулого року у Кропивницькому розпочалося впровадження проекту «Сусідська варта», спрямованого на створення безпечного середовища та поглиблення співпраці поліції з населенням. Зараз участь у його реалізації вже беруть 30 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.  Завдяки вжитим заходам у рамках цього проекту, розкрито понад 15 злочинів, а головне – мінімізується кількість вчинених як адміністративних, так і кримінальних правопорушень в цілому», – зазначив Роман Козьяков.

Аналогічні заходи у напрямку покращання взаємодії поліції та громади реалізуються у містах Олександрії та Долинській.

На території області триває активне впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади». Нині вже 11 ОТГ обслуговують 17 поліцейських, які пройшли конкурсний відбір, відповідне навчання та стажування і наприкінці минулого року приступили до виконання службових обов’язків на ввірених територіях.

Восени 2019 року у Кропивницькому розпочала свою роботу мобільна група з реагування на факти вчинення домашнього насильства. Підрозділом вже здійснено понад 600 виїздів на повідомлення, з яких 246 знайшли підтвердження.

За фактами правопорушень складено 206 адміністративних протоколів за ч. 1, 2 ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства) КУпАП, винесено 82 термінових заборонних приписи, 108 кривдників поставлено на облік.

Продовжує функціонувати онлайн-форум «Безпечне місто», до якого вже приєдналося понад 8,6 тисяч учасників. Небайдужі громадяни долучаються до підтримання правопорядку в обласному центрі, повідомляють про будь-які порушення та події, що дозволяє оперативно реагувати на них як представникам поліції, так й інших відомств, служб та органів місцевої влади.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *