Політика

Кандидати у нардепи від Кіровоградщини: короткі досьє

Дострокові парламентські вибори-2019 мають відбутися 21 липня. Раніше ми вже писали, що по одномандатному виборчому округу №101 (Кіровоградська область) з центром у смт Голованівськ зареєструвалися три кандидати.

Вчора, 14 червня, з’явилася інформація від громадянської мережі Опора  про те, що ЦВК позитивно розглянула питання реєстрації кандидатів у народні депутати на вибори до Верховної Ради.

 

Так, самовисуванцем по сотому виборчому округу буде йти Станіслав Березкін, представник групи “Партія Відродження” у Верховній Раді України. Свого часу був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Нещодавно нардепа на рік позбавили водійських прав за керування в нетверезому стані.

 

Балотуватиметься до Верховної Ради і Андрій Флоря – депутат Кіровоградської обласної ради партії ВО “Батьківщина”. Відомо, що чоловік є засновником фермерського господарства СФГ “Флоря Андрій Володимирович”, має вищу освіту, проживає в селі Велика Виска, судимість відсутня.

 

 

По виборчому округу №101 йтиме Олександр Яровий – депутат Голованівської районної ради від “Опозиційного блоку”. У 2015 році балотувався до Кіровоградської обласної ради 7-го скликання, але не пройшов.

 

 

 

Олександр Поворознюк балотуватиметься по 103-му виборчому округу. Поворознюк – підприємець-агроном. Генеральний директор ТОВ «Агрофірма П’ятихатська», президент ФК «Інгулець», депутат Петрівської районної ради. ЗМІ писали про рейдерське захоплення згаданої фірми, проте невдовзі Олександр Поворознюк вже нібито сам постраждав від рейдерів. Однозначного підтвердження чи спростування наразі немає.

 

Відомо, що до Верховної Ради також будуть балотуватися Олексій Волохов (виборчий округ №102), Сергій Зінченко (виборчий округ №102) та Олександр Федосов (виборчий округ №103). Інформації у вільному доступі про вказаних кандидатів у нардепи практично немає. Як тільки редакція перевірить усі дані, обов’язково опублікує інформацію про згаданих осіб.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *