Суспільство

Рейдерів, які “віджали” сільськогосподарське підприємство на Кіровоградщині, судитимуть

На Кіровоградщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно учасників ОЗГ, що вчинили рейдерське захоплення. Про це повідомив сектор комунікації Нацполіції в області.

Слідчими слідчого управління поліції області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом рейдерського захоплення одного з сільськогосподарських підприємств на території Долинського району.

До складу групи входили депутати місцевих та районних рад, державні реєстратори та фізичні особи.

Учасники ОЗГ вчинили незаконне захоплення товариства, шляхом проведення державними реєстраторами протиправних реєстраційних дій в Державному реєстрі прав власності на нерухоме майно.

Слідчими встановлена сума спричиненої шкоди потерпілим – більше ніж 44 мільйони гривень.

У ході розслідування особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Також у ході розслідування встановлено, що члени вказаної злочинної організованої групи причетні до скоєння інших злочинів на території Кіровоградської області – незаконного заволодіння земельними ділянками в Олександрівському та Знам’янському районах. Цими діями державі було спричинено матеріальної шкоди більше ніж на 100 мільйонів гривень.

17 квітня обвинувальний акт стосовно 6 учасників ОЗГ слідчими скеровано до суду для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

За вказані злочини передбачено максимальне покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *