Кримінал

Посадовця на Кіровоградщині викрили на вимаганні коштів

Правоохоронці затримали посадовця виробничого підрозділу «Знам’янський кар’єр» філії «Центр управління промисловістю» акціонерного товариства «Українська Залізниця», який вимагав від підприємця понад 20 тис грн неправомірної вигоди. Про це повідомляє прокуратура області.

Слідством встановлено, що вказана особа вимагала від приватного підприємця кошти за позитивне вирішення питання про відвантаження щебеневої продукції в сумі 30 грн за 1 тону. Загальна ж сума хабара склала 21 тис грн.

Посадовця було викрито на одержанні неправомірної вигоди 16 жовтня 2019 року у результаті спільної операції співробітників Служби Безпеки України в області, слідчих поліції та прокуратури.

В рамках досудового розслідування особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 18 жовтня, за клопотанням прокуратури Ленінським районним судом посадовцю обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави.
Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *