Суспільство

На Кіровоградщині в СІЗО за затриманими встановили цілодобове відеоспостереження

У рамках проєкту «Custody Records» завершено обладнання системами відеонагляду ізоляторів тимчасового тримання поліції Кіровоградщини. Про це повідомили у прес-службі ГУНП в Кіровоградській області.

Протягом лютого-березня поточного року проведено відповідні роботи щодо оснащення сучасними системами відеоспостетреження ще 4 спецустанов у містах Світловодську, Долинській, Знам’янці та Благовіщенському.

Загалом впровадження проєкту «Custody Records», за сприяння правозахисних організацій, на території області розпочалося у 2018 році в ізоляторі тимчасового тримання у Кропивницькому. Установа була оснащена необхідним обладнанням – сучасними відеокамерами та комп’ютерною технікою. До штату ІТТ введені 4 посади інспекторів з дотримання прав людини (сustody officer).

На сьогодні у шести ІТТ, що функціонують на території області, загалом встановлено 203 камери відеоспостереження, які виведені до чергових частин ізоляторів. Камери встановлені у кожному камерному приміщенні, камерному блоці, дисциплінарних кімнатах, прогулянкових двориках, слідчих кімнатах, кімнатах для побачення, кімнатах обшуку. В цілому відеофіксація проводиться протягом усього періоду тримання особи в умовах несвободи.

Крім того, в ізоляторах тимчасового тримання затриманих і взятих під варту осіб ГУНП в Кіровоградській області впроваджена та функціонує електронна інформаційна підсистема «Custody Records».

Робота системи у комплексі сприяє дотриманню та захисту прав затриманих, а також дозволяє убезпечити самих правоохоронців від безпідставних звинувачень. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *